Larissa Kalaus

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEPOV MEMORIJAL

Podravku testiraju dva eminenta suparnika na otvaranju sezone u Koprivnici: ‘Bit će to veliki izazovi‘

U petak igraju Podravka i Budućnost, u subotu Budućnost i Krim te u nedjelju Podravka i Krim.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 14:34

Počinje nova sezona u Koprivnici. Otvorit će je tradicionalno Bepov memorijal na kojem Podravki u goste stižu dva eminentna sastava iz Lige prvaka, podgorička Budućnost i ljubljanski Krim. Igrat će svaki sa svakim, sve utakmice od 19 sati. Prvo u petak Podravka - Budućnost, u subotu Budućnost - Krim i zaključno u nedjelju Podravka - Krim.

lvica Obrvan, trener Podravke uoči turnira kaže:

- Ovo je četvrti tjedan da smo skupa, radimo zahtjevno, zadovoljan sam angažmanom. Dolazi nam jaki turnir sa sudionicima Lige prvaka, nismo rad prilagođavali njemu, očekujemo da će nam pomoći u pripremi za sezonu. Uvijek želite izgledati bolje, ali najvažnije je da napravimo dvije dobre utakmice u ovom trenutku. Deficitarna pozicija u brojčanom smislu nam je pivot, ostalo je dobro punjeno. Procijenit ćemo situaciju u suradnji s upravom i vidjeti što, ali želja je u prvom redu da ne bude ozljeda. Moj prelazak na ženski rukomet traži određenu prilagodbu, ali sve je to očekivano. Djevojke su lani izvele veliki zaključak i očekujem da se takve stvari ne ponavljaju u budućnosti. Nastojat ćemo osvojiti prvenstvo, Lokomotiva je naš najveći rival. Što se Europe tiče, nismo favoriti ni protiv koga, moramo biti radni i čekati svoju priliku. Zanima me progres ekipe, posebno zrelijih igračica.

Lara Kalaus, kapetanica Podravke kaže:

- Bit će to veliki izazovi za nas. Budućnost i Krim su se pojačali za ovu sezonu, očekuju korak naprijed u Ligi prvaka. To je razlika, ali s našim iskustvom od lani i dva pojačanja vjerujem da će to pomoći našoj ekipi. Važno je vidjeti što još moramo napraviti pred početak sezone. Cilj je vratiti naslov u Koprivnicu, u Europi izboriti grupnu fazu i probati proći dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 07:44