ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
KRAJ PUTA U EUROPI

Rukometašice Podravke izgubile od Debrecena u posljednjoj sekundi, trener Pranjić brzo je doveo stvari u red

U domaćem su prvenstvu izgubile naslov zbog poraza od Lokomotive i Dugog Sela ‘55
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. veljača 2023. 20:16

Što se tiče prolaza skupine, sve je bilo riješeno i prije početka susreta u Debrecenu. Naime, u ranijem terminu danski je Nykobing svladao Solu na gostovanju u Norveškoj i tako za obje skandinavske ekipe potvrdio plasman u četvrtfinale.

Debrecenu je tako ostalo odigrati utakmicu s Podravkom Vegetom i pokušati pobjedom zaključiti europsku sezonu koja je zaključena razočaranjem zbog preranog oproštaja treće ekipe jake mađarske lige. Naime, Debrecen je u krugu s Nykobingom i Solom imao najslabiju gol-razliku...

Ispalo je da bodovi nemaju važnost ni za jednog suparnika, no igralo se za prestiž. Osobito motivirane bile su gošće iz Koprivnice, koje su željele dokazati da mogu bolje od onog što su nedavno prikazivale u Europi, ali i u domaćem prvenstvu, gdje su praktički izgubile naslov zbog poraza od Lokomotive i Dugog Sela ‘55.

Novi trener Koprivničanki Antonio Pranjić uspio je u vrlo kratkom vremenu posložiti neke stvari te je njegova ekipa do samog kraja susreta u Debrecenu jako dobro parirala favoriziranom domaćinu. Pokazale su zajedništvo i veliku borbenost, prava je šteta što tako nisu izgledale od početka natjecanja u skupini.

Nije krenulo idealno, u 9. minuti domaće su imale vodstvo od 5:0 i u tim trenucima slutilo je na novi europski potop. Nakon Pranjićevog time-outa ipak su se stvari popravile i već u 17. minuti stigla je Podravka na 9:7.

Na vratima je krenula Tucaković, no zamijenila ju je Bešen koja je bila raspoloženija te je svojim obranama održavala gošće u igri. Imala je Podravka i ovaj put pogrešaka u napadu, no dobrom je obranom i suparnika tjerala na greške.

Cijelo drugo poluvrijeme imale su Koprivničanke aktivan rezultat, te su se u samoj završnici uspjele približiti i osvajanju prvih bodova. Ana Pandža odigrala je još jednu veliku utakmicu te je u posljednje dvije minute postigla dva pogotka za izjednačenje, ali to nije bilo dovoljno.

Debrecen je u posljednja dva napada iskoristio igračicu više (nakon isključenja Bešen) te je u posljednjim sekundama preko Coste stigao do pogotka za minimalnu pobjedu.

Teško je kad se izgubi ovako, no svi u Podravkinoj ekipi zaslužuju čestitike za prikazano protiv treće ekipe mađarskog prvenstva.

6. KOLO, SKUPINA C: Sola - Nykobing 26:28, Debrecen - Podravka 32:31.

Linker
19. travanj 2024 08:14