Stela Posavec

 EHF
LIGA PRVAKINJA

Šoštarić tražio iskupljenje Lokosica, ali nije išlo. Posavec će morati naučiti da imaju pik na nju...

Lokosicama prvi bodovi izmaknuli za dlaku, presudilo je iskustvo Crnogorki u Domu sportova
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. rujan 2022. 20:03

Lokomotiva - Budućnost 24:25 (14:13)

LOKOMOTIVA: Ivančok (7+1), Novosel; Burić 3, Tupek 4 (4), Malec 2, Birtić 5, Posavec, Ćurić 4, Dramac 3, Petika 1, Kaluđerović 2, Bilandžić, Sedlovska, Škarić, Dabevska, Gičevska. Trener Nenad Šoštarić

BUDUĆNOST: Skerović, Attingre (9); Ćorović, J. Vukčević, Pletikosić 4, Godeč 2, Popović, Marsenić, Cardoso 3, Agović, Bulatović 2, Kadović 1, Raičević 7 (2), Pavičević 5, Kepić 1, N. Vukčević. Trenerica Bojana Popović.

SEDMERCI: Lokomotiva 4 (4), Budućnost 3 (2)

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 12 minuta (Kaluđerović 7, 18, Burić 14, 54, Dabevska 30, Attingre 50), Budućnost 8 minuta (Raičević 11, Kadović 23, Godeč 35, Attingre 50)

IGRAČICA UTAKMICE: Milena Raičević

ZAGREB Dom sportova, dvorana II. Gledatelja 200. Suci: Dojčinov i Gorecov (Bugarska)


Šteta, Lokomotiva je bila jako blizu bodova, ali nije uspjela. Pobijedilo je iskustvo Milene Raičević, koja je zabila što je trebalo, ukrala loptu kad je trebalo i svoj ekipi donijela bodove koje možda nisu zaslužile. No, to je tako.

Druga prilika Lokomotive na domaćem terenu bila je Budućnost. Nakon iznimno teškog poraza u Norveškoj u kojem baš ništa nije izgledalo dobro, Šoštarić je tražio iskupljenje od svojih djevojaka. Budućnost je, pak, došla po bodove protiv na papiru najslabije ekipe u skupini, no Crnogorke su naišle na malo drugačiju Lokomotivu u odnosu na viđeno u Norveškoj.

Bilo je borbeno, nije bilo sjajno, ali je bilo uzbudljivo i korisno. Lokomotiva je bila u svojoj standardnoj postavi koju je formirao Šoštarić ove sezone. Trebalo je biti agresivan, posebno na dvije najopasnije igračice Budućnosti Pletikosić i Raičević i to je Lokomotiva odradila vrlo korektno u prvih 30 minuta. Samo na momente uspjela ih je popratiti i Lena Ivančok na vratima i to malo je bilo dovoljno za vodstvo nakon prvih 30 minuta što je bilo ugodno iznenađenje koje je probudilo i publiku u Domu sportova, drugi dom Lokomotive u Ligi prvaka ove sezone.

image

Bez prave igre u obrani ne može se nikoga dobiti u Ligi prvakinja

EHF

Agresivnost je plaćena sa dva isključenja Marije Kaluđerović u 18 minuti, što je bio izvjestan problem, jer Dabevska nije dobro odgovorila na zadane poslove. No, obrana je dala šansu Lokomotivi da pokrpa gluposti u napadu, a najveće su bez premca one kada se lopta gubi u polukontri koja bi trebala biti lista prilika za gol. Tri su takve situacije imale lokosice u prvom dijelu, sedam su lopti izgubile, ali uz sve to uspjele su odoljeti Budućnosti.

Sjajno je igrala Klara Birtić koja je konstantno napadala zonu i riješila na momente indisponiranu Stelu Posavec na koju je obrana Budućnosti naravno imala pik, ali to je tako na ovoj razini i s tim će se Stela učiti nositi u ovoj jakoj europskoj konkurenciji. Odlične role imale su u realizaciji s krila Ćurić lijevo i Burić desno i to je izgledalo najpristojnije do sada. Ne savršeno, ali konkurentno protiv Budućnosti koja nije pokazala nešto posebno.

Dakle, s kojom obranom više i sa samo malo više koncentracije u polukontri, u kojoj dodavanja skoro da i ne smije biti, Lokomotiva je mogla i više voditi, ali i plus 1 na poluvremenu bila je dolična nagrada za trud koji su pokazale.

Attingre je na golu Budućnosti počela serijom obrana u drugom dijelu, Lokomotiva je prvi gol zabila tek nakon osam minuta i Budućnost se vratila u mali plus, ali je s druge strane Lena Ivančok uspjela držati ravnotežu, pa je nadigravanje nastavljeno. No, nažalost Lokomotiva je nastavila gubiti i lopte u polukontri što je Budućnost ni kriva ni dužna uspjela kazniti. Birtić je stala, ali je na sreću krenula Dramac i sredinom drugog dijela rezultat se počeo lomiti s malom prednošću gošći za koju je nositeljica bila iskusna Milena Raičević.

Ipak, borbena Lokomotiva s -2 vratila se u egal u 46. minuti (19:19), a onda je Ana Malec iz trećeg Lokomotivinog pokušaja za vodstvo pogodila za prednost. Budućnost je vratila plus, jer Stela Posavec nije pogodila zicer, a Pletikosić je svoj izborila i Raičević iskoristila sa 7 metara. A onda je Pletikosić solo podigla na +2 i Lokomotivi je postalo teško. No, opet se vratila Lokomotiva na 23:23 dvije minute prije kraja.

Cardoso je zabila za 23:24, Raičević iz kontre za pobjedu, pa je gol odlične u nastavku Ane Malec ostao u zraku. Šteta, bila je Lokomotiva jako blizu.

Linker
25. travanj 2024 10:48