Trener Podravke Vegete Ivica Obrvan na time outu

 IVAN BRKIć/RK PODRAVKA
‘VALJDA TO SMIJEM REĆI‘

Trener hrvatskih prvakinja ogorčen: ‘Jako sam nesretan. Nije u redu da se u takvim okolnostima igra utakmica‘

Stoga je protiv Bukurešta igrao s manje rotacija, s užim rosterom koji je bio na pragu velikog iznenađenja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. rujan 2024. 15:19

Podravkin trener Ivica Obrvan nije se mogao pomiriti s nezasluženim porazom protiv znatno bolje i kvalitetnije ekipe. CSM Bukurešt je u Koprivnici slavio rezultatom 28:29, dakle s jednim pogotkom razlike kao i Krim Mercator dva tjedna ranije.

- U drugom poluvremenu pokazali smo karakter, malo po malo borili se, stizali, imali priliku čak i da izjednačimo u jednom trenutku. Sad, tu se isprepliću različiti detalji, naš klub je naravno razvojni. Ovo što su djevojke u ove dvije utakmice napravile je jedno malo, neću reći čudo, već ostvarenje usprkos porazu – kazao je Obrvan.

Njegova ekipa je na dobrom putu, u trenutačnim okolnostima pruža maksimum.

- Bili smo vrlo blizu i trebaju svi biti sretni i ponosni na borbu koju te djevojke pružaju. Ja sam sretan kada ih vidim na treningu kako radimo i s čime se mučimo. Da smo imali malo kvalitetniju rotaciju koja bi možda zadržala neke faze igre u egalima, bilo bi možda još i bolje. Ali, kada znate da imamo i puno neiskusnih djevojaka na klupi pa im dati šansu te da to ode u još jedan veći rezultatski minus, ne bi bilo dobro niti za njih, niti za klub.

Stoga je protiv Bukurešta igrao s manje rotacija, s užim rosterom koji je bio na pragu velikog iznenađenja, ali gospođe sutkinje pobrinule su se da se ono ne dogodi.

- Jako sam nesretan, kao čovjek koji je u vrhunskom rukometu bezbroj godina, na visokoj razini kao igrač i trener. Ne mogu biti sretan kada vidim ovakvo suđenje, jednako nisam bio zadovoljan niti u Erdu protiv Ferencvaroša. Nije u redu da se na takav način i u ovakvim okolnostima odigrava jedna takva utakmica. To nikako ne znači da tražim uzroke ovog poraza od jednog gola, nego ne sviđa mi se jer i ja isto nešto, kao trener s klupe, znam pročitati što se događa na terenu. Dozvoljavam da sam sebi kažem da suđenjem nisam zadovoljan. Valjda to smijem kazati kao trener. Još jednom čestitam svojim igračicama na borbenosti. Nisam od onih koji će čestitati na minimalnim porazima, ali na igri i zalaganju svakako mogu – poručio je Obrvan.

Odlična je bila Matea Pletikosić kojoj je to bila slaba utjeha.

– Na kraju mislim da moj odličan nastup nije ni bitan. Meni je samo žao što smo opet izgubile ovakvu utakmicu, jedan razlike. Sigurno da je to teško podnijeti i nastaviti u novi tjedan kada znate da ste bili tu u svakom trenutku utakmice pa se dogode takve nekakve stvari. Iskreno mislim da nam u nekim trenucima nedostaje malo iskustva, ali imam osjećaj da to iz utakmice u utakmicu ide na bolje. Mogu samo čestitati svim svojim suigračicama i mogu reći da sam jako sretna i ponosna jer smo velika ekipa i držimo se zajedno. Uvijek podupiremo jedna drugu u svemu, tako da mislim da je ovo dobar put za nastavak u sljedeće utakmice – izjavila je Matea nakon utakmice s Rumunjkama.

image

Matea Pletikosić, vanjska igračica Podravke Vegete

IVAN BRKIć/RK PODRAVKA

Linker
22. rujan 2024 15:19