GORAN MEHKEK Cropix
LIGA PRVAKINJA

U 5. kolu skupine B naše prvakinje poražene u Turskoj, Lokomotiva propustila drugu veliku priliku

Nevjerojatna je bila količina pogrešaka koju je napravila Lokomotiva u prvom dijelu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. listopad 2022. 17:45

Kastamonou – Lokomotiva 26:23 (16:11)

KASTAMONOU Merkez sport dvorana. Gledatelja 1.400. Sutkinje: Lidacka i Lesiak (Poljska)

KASTAMONOU: Durdu (2), Göker (12); Da Silva 3, Sarikaya 3, Bohme 2, Iskenderoglu, Akgun 2, Ježić 3, Caliskan 1, Chebbah 3, Yilmaz, Gokser, Carlos 9 (5), Demircelen, Mehmedović, Gokdemir. Trener Claus Mogensen

LOKOMOTIVA: Ivančok (9+1), Novosel; Burić, Tupek 5 (5), Malec 5, Posavec 5, Ćurić, Dramac, Petika 3, Kaluđerović 1, Biladžić, Sablić, Sedloska, Dabevska 1, Gičevska 3. Trener Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Kastamonou 7 (6), Lokomotiva 5 (5), ISKLJUČENJA: Kastamonou 6 minuta (Demircelen 17, Celiskan 33, Carlos 53), Lokomotiva 6 minuta (Posavec 18, Kaluđerović 21, Dabevska 32), IGRAČICA UTAKMICE: Katarina Ježić

----------------------------------------------------------------------------

Peti poraz Lokomotive ove sezone u Ligi prvakinja. Olako izgubljena utakmica u Turskoj. Možda Kastamonou nije ekstra, nije prije utakmice kao ni Lokomotiva imao bodova, ali Kastamonou je malo bolja ekipa, jer zna iskoristiti priliku, a Lokomotiva je u Turskoj bila široke ruke. Previše je to pogrešaka za ovakvo natjecanja kakvo je Liga prvaka. Drugo poluvrijeme su dobile tri razlike i pitate se kako su prvo izgubile pet. Ni one same vjerojatno ne znaju.

Nevjerojatna je količina pogrešaka koju je napravila Lokomotiva u prvom dijelu, da bi Kastamonou praktično ni iz čega imao pet pogodaka prednosti na poluvremenu. Fulani su ziceri, ispadale su lopte i Turkinje su to samo 50 posto kaznile, jer su i one griješile bez mjere, ali ipak znatno manje nego Lokomotiva.

Šoštarić je pokušao to smiriti, ali nije išlo, a situacija je eskalirala i prednost Turkinja počela rasti kada je zbog isključenja iz igre morala Stela Posavec. Tek tada su lokosice izgubile kompas i domaći sastav je dobio sigurnost.

Šoštarić je nažalost morao u utakmicu bez Klare Birtić svoje najbolje igračice ove sezone, koja zbog loma ruke neće biti duže. Počeo je s Dramac na desnom vanjskom, ali je ona odigrala nekoliko hakl lopti koje suigračice nisu prepoznale, ali domaće jesu, pa su došle do prednosti. Onda je Malec zamijenila Dramac. Petika je dobro počela na lijevom vanjskom, a onda stala, Kaluđerović je bila neupotrebljiva na crti i prednost domaćeg sastava pomalo je rasla. Morao je Šoštarić s Ćurić graditi obranu, pa mu je automatski falilo krilo jer ona to nije ili barem nije bila kao u onoj utakmici protiv Budućnosti. Bila je dovoljna samo Katarina Ježić da nutralizira Stelu Posavec i da sastav Clausa Mogensena profunkcionira. Sitnica.

Lokomotivina obrana bila je nepravovremena, kasnila je na prebrze šuteve domaćih koje bi ozbiljna ekipa kaznila vrlo lako, a neki od njih su ušli u 90, pa ni Ivančok nije mogla biti od pomoći. Jednostavno, Lokomotiva je djelovala jako loše u utakmici koja je nudila znatno veće mogućnosti, no to su očiti limiti ove ekipe koja će bez nekog ekstra dodatka do veljače teško bolje funkcionirati u kontinuitetu. Stalno se nadaš bolje će, ali očito to ne ide, a vrijeme prolazi.

Onda se Lokomotiva malo popravila, najviše zahvaljujući Leni Ivančok na golu, pa opet nažalost nastavila s pogreškama, tako da je Kastamonou lako kontrolirao prednost, čak i kada nije bio dobar. Samo je kontrirao golom na pogrešku. Turska vratarka ležala je na podu, a Lokomotivine igračice su ju pogađale i domaće su lagano zasluživale lopte. I opet su koristile samo 50 posto od roga, ali i to je bilo previše za Lokomotivu koja je izgledala jako loše. No, domaćima više nije bilo bitno, pa su se i one opustile s greškama, što je Lokomotiva ipak uspjela iskoristiti i umanjiti razliku. Sa 5:0 u seriji spustila se na -2 i došla do prilike, ali Chebbah je držala konce igre Turkinja. I prava je šteta onakvog prvog poluvremena da sve na kraju nije ispalo bolje, a moglo je. Veliku je priliku propustila Lokomotiva, šteta, šteta… Druga ove sezone nakon Budućnosti, ali to je tako.

Linker
22. travanj 2024 04:46