ATTILA KISBENEDEK Afp
SVE JE VEĆI INTERES

Ženski rukomet obara rekorde, evo koliko je gledatelja posjetilo završnicu Lige prvaka u Budimpešti

‘Ovo je fantastična prekretnica i ogroman dokaz za stalno rastuću kvalitetu igre
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. lipanj 2023. 08:42

Na završnom turnir rukometne Lige prvakinja u Budimpešti u subotu je postavljen novi svjetski rekord u posjećenosti kad je ženski rukomet u pitanju.

Kako je izvijestila Europska rukometna federacija, utakmice polufinala Györ – Vipers i Ferencvaroš – Esbjerg u dvorani MVM Dome pratilo je rekordnih 20.022 gledatelja.

Prijašnji rekord postavljen je u finalu Svjetskog prvenstva rukometašica 2013. godine kad je finale Srbije i Brazila promatralo 19.467 ljubitelja rukometa.

Na prošlogodišnjem finalu Lige prvakinja između Györa i Vipersa zabilježen je rekordan posjet na klupskoj utakmici ženskog rukometa, tada je u MVM Domeu bilo 15.400 ljudi.

- Ovo je fantastična prekretnica za ženski rukomet i ogroman dokaz za stalno rastuću kvalitetu igre: ne samo u pogledu izvedbe timova na terenu, već i u smislu organizacije događaja i profesionalizma oko toga. Od 2014. godine marketing EHF-a zajedno s Mađarskim rukometnim savezom kao lokalnim organizatorima neumorno radi na postavljanju novih standarda za ženski rukomet iz godine u godinu – rekao je Michael Wiederer, predsjednik EHF-a.

Novi rukometni rekordi očekuju se početkom sljedeće godine. Naime, Njemačka će od 10. do 28. siječnja ugostiti Europsko prvenstvo rukometaša, a uvodne utakmice igrat će se 10. siječnja u Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu. Kapacitet te velebne dvorane je više od 50.000 mjesta.

Aktualni rekord u muškom rukometu također je postavljen u Njemačkoj, i to 6. rujna 2014. godine kad je utakmica RN Löwena i HSV Hamburga odigrana pred 44.189 gledatelja na Waldstadionu u Frankfurtu.

Linker
18. travanj 2024 01:29