REGATE.COM.HR
UGLEDNO DRUŠTVO

14 brodova na drugoj regati CRO Melges24 Cupa u Biogradu, nastupaju eminentna imena HR jedrenja

One design klasa Melges 24 u posljednjih je godinu dana najljepša priča hrvatskog jedrenja
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2022. 21:50

Nakon uspješne premijere u Dubrovniku, sezona CRO Melges24 Cupa nastavlja se regatom u Biogradu 19. i 20. veljače kojoj je domaćin Jedriličarski klub Briva.

Na drugoj postaji najjače hrvatske regatne serije startat će 14 brodova uz brojna eminentna imena hrvatskog jedrenja, sadašnjih i bivših olimpijaca, osvajača svjetskih i europskih medalja poput Mihovila Fantele, Ivana Kljakovića Gašpića, Karla Kureta, Tomislava Bašića….

One design klasa Melges 24 u posljednjih je godinu dana najljepša priča hrvatskog jedrenja. Flota u kojoj je trenutačno 21 brod spada među najbrojnije na svijetu, a regate su zbog svoje zanimljivosti i sjajne konkurencije već dobile nadimak jedriličarska Liga prvaka. Koliko je klasa jaka možda najbolje govori podatak kako u hrvatskom Melgesu trenutačno jedre olimpijski pobjednik, dvostruki osvajač olimpijskog srebra, osvajači 14 medalja sa svjetskih prvenstava olimpijskih klasa te osvajači 25 medalja s europskih prvenstava olimpijskih klasa.

image

Cro Melges Cup

REGATE.COM.HR

Biograd je mjesto odakle je lani krenula priča o Melgesu premijernom regatom, a organizatore veseli velik broj prijavljenih posada na ovogodišnjem izdanju.

'Melges je trenutačno najzvučniji projekt u hrvatskom jedrenju, a mislim kako će u idućih nekoliko godina klasa još rasti. Veseli me što se u njemu okupilo gotovo sve najbolje iz našeg sporta, ali isto tako u regatama guštaju i brojni amateri jer su brodovi zabavni i konkurentni', ispričao je Luka Šangulin koji je s posadom Panjića aktualni pobjednik CRO Melges 24 Cupa i pobjednik prve ovogodišnje regate u Dubrovniku.

image
REGATE.COM.HR

Druga regata CRO Melges24 Cupa jedrit će se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa.

Start je za subotu i nedjelju predviđen u 11.00 sati, a organizatori u planu imaju održati šest jedrenja.

Linker
25. travanj 2024 05:42