Lucas Pellas

 Daniel Leal/afp/profimedia
NITKO NE ZNA TOČAN UZROK

Europski prvak se dva puta srušio na majčinom rođendanu, hitno je prebačen u bolnicu s teškim ozljedama

‘Liječnici nemaju odgovor zašto se to dogodilo‘, rekao je Pellas
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2023. 15:44

Švedski rukometni reprezentativac Lucas Pellas je završio u bolnici s teškim ozljedama nakon nesreće koju je imao na rođendanu svoje majke. Nakon što je prošle godine ostvario uspjeh karijere i s reprezentacijom osvojio europsko zlato, te igrao na ovogodišnjem SP-u, sve je iznenadio njegov izostanak s popisa za kvalifikacije za EP.

Ubrzo je utvrđeno kako je doživio potres mozga i slomio ključnu kost nakon što je dva puta pao tijekom rođendanske proslave koju je organizirala njegova majka. Razlog padova nije poznat.

‘Liječnici nemaju odgovor zašto se to dogodilo‘, rekao je Pellas pa otkrilo kako se sve dogodilo u Stockholmu kada su na majčinom rođendanu igrali shuffleboard:

‘Na pola igre me ulovila neka muka i otišao sam na WC. Putem mi se zavrtjelo u glavi, a kada sam otišao na WC sam izgubio svijest i pao licem na pod. Bilo je to kao da je netko upravo ugasio svjetlo.‘

To nije bio kraj njegovih muka.

‘Ne znam koliko dugo sam ležao, no kad sam se probudio, još uvijek sam bio tamo. U panici i šoku sam htio pobjeći od tamo, ali sam se ponovno onesvijestio i srušio. Kad sam se probudio, oko mene je bilo puno ljudi koji su se pitali što mi se dogodilo", rekao je Pellas za Aftonbladet.

Hitno je prebačen u bolnicu gdje je utvrđeno da ima potres mozga i slomljenu ključnu kost, te brojne posjekotine po glavi i licu. Liječnici još ne znaju zašto se srušio.

‘Liječnici nemaju odgovor zašto se to dogodilo, što je teško. Ne znam što da izbjegavam ili što da mislim. Jesam li nešto pojeo? Pregledali su i srce, no tamo je sve izgledalo super. Sada se osjećam dobro i od tad nisam ništa osjetio, ali to je još uvijek vrlo zastrašujuća situacija koju žele izbjeći u budućnosti‘, rekao je Pellas pa dodao:

‘Nema naznaka da imam epilepsiju, ali to će se provjeriti. Rukomet ide u drugi plan kad se ovako nešto dogodi‘, kaže Šveđanin koji će van terena biti barem šest do osam tjedana.

Linker
04. listopad 2023 01:24