TOMISLAV KRISTO Cropix
EUROPSKA LIGA

Gavrić uoči Tatabanye: ‘Odigramo li kako znamo, a dobra smo momčad, možemo do prve pobjede u Europskoj ligi‘

Srednji vanjski koji prisilno krpa druge vanjske pozicije na terenu uvjeren je u dobru utakmicu i pobjedu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. listopad 2024. 20:52

Rukometaši Sesveta u Jelkovcu u 2. kolu skupine G Europske lige dočekuju jaku mađarsku Tatabanyu (utorak 18.45), koja je prvom kolu s dosta muke kod kuće golom razlike pobijedila češku Karvinu.

U redovima hrvatske momčadi koju vodi trener Igor Vori jedan od nositelja igre je Davor Gavrić (24), koji je protiv Flensburga zabio pet golova njemačkoj momčadi, kao i Patrik Hršak.

Srednji vanjski koji prisilno krpa druge vanjske pozicije na terenu uvjeren je u dobru utakmicu i pobjedu nad jakim protivnikom, unatoč ozbiljnom porazu od Flensburga, kao i činjenici da su Sesvete mlada i neiskusna momčad sastavljena od igrača od kojih nitko dosad nije igrao tako velike utakmice u Europi. Europska liga je drugo natjecanje po kvaliteti, odmah ispod Lige prvaka.

Mađari su slični nama

- Iako smo gadno poraženi u Njemačkoj, na neki smo način svi skupa probili led i odigrali prvu takvu veliku utakmicu. Unazad nekoliko godina Tatabanya je stalno u vrhu, među prve tri momčadi u mađarskoj ligi, koja je dosta jača od hrvatske. To sugerira da su oni favoriti i mi im to moramo priznati, no na našem terenu idemo po pobjedu. Odigramo li kako znamo, a dobra smo momčad, možemo do prve pobjede u Europskoj ligi.

image
BEAUTIFUL SPORTS/MARIO M. KOBERG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Na papiru stvari stoje tako, ali Gavrić je optimist, kao i suigrači:

- Oni su na svakoj poziciji s dva dobra igrača, mi smo puno kraći u rosteru, ali sve to možemo nadoknaditi zalaganjem i maksimalnom koncentracijom svih 60 minuta. Nakon što smo do kraja snimili Mađare, vidjeli smo da imaju dosta sličnosti s nama. Igraju brzo, dosta zabijaju izvana.

Dosad je sve išlo u skladu s planovima.

- Sve smo pobijedili što smo morali, samo smo od Zagreba poraženi, no oni su ipak klasa ispred i to ne smatramo podbačajem. Sve ostale hrvatske momčadi možemo pobijediti i to nam je plan.

Reprezentacija je i moj san

Kakav je plan za skupinu u Europskoj ligi?

- Pokušati pobijediti u dvije domaće utakmice, iako bismo voljeli proći skupinu. Uprava nam nije postavila nikakve imperative, mi smo lani iskoračili i možda i prebrzo izborili nastup u jakoj Europskoj ligi. Ponavljam, to nas ne čini opuštenima jer mi igrači sami među sobom dižemo tenzije i pritisak i želimo napraviti nešto lijepo. To u prvom planu podrazumijeva da pokušamo pobijediti Tatabanyu i Karvinu kod kuće. Nekako mislim da to i možemo. U svakom slučaju, svi ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo.

Uprava nije postavila imperativ, ali mi igrači sami među sobom dižemo tenzije, želimo napraviti nešto lijepo

Gavrić je jedan od onih mladih hrvatskih rukometaša koji kucaju na vrata reprezentacije:

- Još prošlog ljeta bio me je pozvao bivši izbornik Goran Perkovac, zbog nekih ozljeda upao sam i u uži krug reprezentacije, ali sam i ja onda ozlijedio gležanj. Novi izbornik Sigurdsson me je također pozvao samo kao zamjenu za dio priprema kad neki klubovi nisu bili pustili neke reprezentativce. Naravno da mi je san zaigrati za reprezentaciju i puno radim i trudim se da to jednog dana i postignem.

Mnogi iz struke tvrde da je Gavrić doista kalibar i za A reprezentaciju:

- Nije na meni da to pričam i komentiram, ako to neki govore, to mi je kompliment. Teško je preskočiti tu neku prvu stepenicu i probiti se unutra, no ne zanosim se i ne inzistiram na tome, da si ne bih jednog dana govorio da nisam uspio.

U mađarskoj momčadi koja večeras gostuje u Jelkovcu igra i hrvatski reprezentativac Mateo Maraš.

Linker
14. listopad 2024 20:52