Tomislav Bošnjak (arhiva)

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
OLIMPIJSKE IGRE GLUHIH

Hrvatska peti put osvojila zlato: ‘Dogovorili smo se da krenemo snažno, razlika je rasla do 11 golova prednosti‘

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. svibanj 2022. 09:27

Hrvatska rukometna reprezentacija je na Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom Caxias do Sulu osvojila zlatnu medalju pobijedivši Njemačku u finalu 32-21. Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih je ovo peto s olimpijskih igara ovakvog tipa i ukupno 17. s velikih natjecanja.

U sporom ritmu prvog poluvremena punom grča s obje strane nešto se bolje snašla hrvatska reprezentacija koja je zahvaljujući vanjskoj liniji u kojoj su vrlo dobro odigrali Lušić i Glumac uspjela sredinom poluvremena povesti s tri gola razlike. Opet je dobro branio Šagovac, s 8 obrana, od toga jedan sedmerac.

Početak drugog poluvremena u prve je tri minute donio razrješenje utakmice. Tri gola Bošnjaka i jedan Glumca odveo je Hrvatsku na sedam golova razlike da bi do kraja utakmice bilo i egzhibicije pa je tako bilo i "cepelina" koji su razveselili više od 2.000 gledatelja. Bošnjak je s deset golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a pridružili su mu se Glumac sa šest i Ilija Perak i Lušić sa po četiri.

Najbolji strijelac Tomislav Bošnjak izjavio je nakon utakmice da je početak bio nervozan s puno tehničkih grešaka, no i uz takvu igru završili su poluvrijeme s tri gola prednosti.

- U poluvremenu smo se dogovorili da krenemo snažno od početka što se i ostvarilo, te je razlika samo rasla do konačnih 11 golova prednosti - dodao je Bošnjak.

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi. Ovo im je 17. medalja na velikim natjecanjima. S ovim zlatom imaju osam olimpijskih odličja (pet zlata, jedno srebro i dvije bronce), sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) i dvije svjetske medalje, obje zlatne.

Treće je mjesto osvojila Srbija. U ženskom dijelu turnira, pobijedila je Danska, druga je Turska, dok su Brazilke osvojile broncu. (h)

Linker
25. srpanj 2024 07:43