Matej Mandić

 ANTE CIZMIC Cropix
IZBOR KROVNE ORGANIZACIJE

Hrvatski dvojac među europskom elitom: ‘Ovo je veliko priznanje za mene i za dobru sezonu svih nas‘

‘Sretan sam, ponosan i tek sada polako postajem svjestan što sam napravio ove sezone‘
Piše: Dražen Pinević, HinaObjavljeno: 12. lipanj 2024. 12:39

EHF je nastavio s tradicijom ustanovljenom lani, birat će sa žirijem struke, novinara i publike najbolje u protekloj sezoni. Nominacije su dali nakon to je završila sezona u Kölnu. I tu Hrvatska ima dva svoja aduta.

Matej Mandić, vratar Zagreba branio je sjajnu sezonu, koja je bila takva prva njegova u Ligi prvaka. Brojke su fascinantne i po njima je prošle sezone ispred njega samo jedan vratar - Emil Nielsen, Danac na golu Barcelone. Mandić je po broju obrana (157) bio treći u Ligi prvaka zajedno sa Niklasom Landinom od kojeg ima bolji postotak obrana, iza Tobiasa Thulina na vratima GOG-a (176 obrana) i Nielsena (159). Po postotku obranjenih lopti Mandić je bio isto treći (31,59%) iza Nielsena (34,57%) i Andreasa Wolffa iz Kielca (34,18%). Iza Mandića su Charles Bolzinger iz Montpelliera (31,63%) i Torben Bergerud iz Kolstada (30,75%).

Mario Šoštarić je desno krilo Szegeda i osmi je strijelac Lige prvaka ove sezone sa 88 postignutih golova. Od desnih krila po realizaciji bolji od njega je samo Niklas Egberg iz Kiela koji je zabio 92 gola, iza Šoštarića su Singvaldi Gudjonsson sa 79, Gomez Abello iz Barcelone sa 75 i Sebastian Karlsson iz Montpelliera sa 68 golova.

- Ovo je veliko priznanje za mene i za dobru sezonu svih nas u rukometnom klubu Zagreb. Iskreno, nisam očekivao ovo i malo me je iznenadilo. Ipak sam ja vrlo mlad golman i biti u ovako biranom društvu najboljih svjetskih čuvara mreže iznimna je čast i poticaj za daljnji rad. Sretan sam, ponosan i tek sada polako postajem svjestan što sam napravio ove sezone u dresu Zagreba i reprezentacije. Dati ću sve od sebe da nastavim s dobrim partijama kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Sljedeći cilj je napraviti rezultat na Olimpijskim igrama u najdražem dresu, a nakon toga u istom ritmu nastaviti braniti za Zagreb - rekao je Matej Mandić.

Linker
12. lipanj 2024 12:42