ANTE CIZMIC Cropix
TRANSFER BOMBE

Hrvatski reprezentativac napravio transfer karijere, a drugog bi mogao dovesti PSG!

Zanimljive situacije na tržištu se događaju kada je riječ o hrvatskim snagama
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. srpanj 2024. 14:16

Počele su se događati zanimljive stvari kada su u pitanju naši mladi reprezentativci. Uvijek kada je njihov odlazak u inozemstvo u pitanju dobro je da odlaze u jake klubove koji su konkurentni i koji znaju da je za njihov napredak to dobitna kombinacija.

I prva bomba je pala, to je tek prva, jer su mnoge nadomak realizacije. Dakle, Veron Načinović još ove i iduće godine nosit će dres francuskog Montpelliera, a nakon toga seli u dres Kiela gdje bi mogao preuzeti ključne pozicije koje u ovom trenutku drže Wincek i Pekeler. S igračem koji igra u Kielu i ako bude dobar Hrvatska će lakše moći disati nesumnjivo.

Načinović je tek prvi. Drugi bi već dogodine mogao biti Zvonimir Srna čija bi destinacija nakon Zagreba mogao biti francuski Montpellier. Tamo s Dominikom Matheom nakon 25 godišnje vladavine Patricea Canayera traže novi iskorak.

image

Veron Načinović i Zvonimir Srna

ANTE CIZMIC Cropix

Veliko zanimanje za naše igrače pokazuje i PSG i kako stvari stoje nakon sljedeće sezone u dresu Parižana mogao bi završiti Mateo Maraš koji sada nosi dres mađarske Tatabanyje. Tamo bi uz Egipćanina Omara Yahiju koji je stigao ove sezone, trebao činiti dugoročni tandem za budućnost. I nije jedini na kojeg je PSG bacio oko. Tamo u PSG-u postoji neki direktor Thierry Omeyer i kažu da se razumije u vratare, a da je prvi vratar u njegovim razmišljanjima Matej Mandić koji je već ove sezone bio na meti poljskog Kielca. PSG namjerava dugoročno riješiti pitanje vratara nakon što klub napuste Palicka i Green koji su već u godinama. Mandić je nesumnjivo savršen izbor, a ako tako misli i Thierry Omeyer malo se tu ima što za dodati.

image

Mateo Maraš

ANTE CIZMIC Cropix

Da, bilo bi idealno da mi sve njih možemo zadržati doma, ali ta situacija je gotovo nemoguća, jer su financije te koje diktiraju stvari. No, ključna stvar da naši mladi igrači koji odlaze igraju jake lige, u jakim klubovima, da si prisutni u Europi, jer to je jedini način ako ih ne možemo zadržati doma, da ih u reprezentaciji dobijemo u maksimalnom obliku. Ako već ne mogu doma, neka su na ekstra mjestima vani. Nekad kada smo bili svjetski prvaci glavni ljudi su nam bili u tada najjačoj ligi u Španjolskoj, neki u Njemačkoj, Džomba u Veszpremu, Šola u Chamberyju, a domaći u jakima Zagrebu i Metkoviću. E to nam treba ponovo.

Linker
05. rujan 2024 18:10