SRDJAN VRANCIC Cropix
KRUNA SEZONE ZA NEXE

‘Idemo ih iznenaditi!‘ Prvi hrvatski klub na Final Fouru lovi senzaciju protiv moćnog bundesligaša

Našičani u Lisabonu u subotu (16.00) napadaju finale Europske lige kao prvi hrvatski klub na Final Fouru
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. svibanj 2022. 15:09

Digli su se u tri ujutro, izrana, za mraka, neki od nervoze nisu niti spavali i onda su autobusom došli do Zagreba odakle su se čarterom uputili za Lisabon na Final Four Europske lige. Naravno, riječ je o rukometašima našičkog Nexea koje u subotu u 16.00 u Altice Areni očekuje utakmica polufinala Europske lige protiv moćnog bundesligaša Magdeburga.

Veliku su stvar napravili našički rukometaši i njihov trener Branko Tamše postavši prvi hrvatski klub koji će nastupiti na nekom Final Four izdanju završnica europskih kupova otkad je uveden format odigravanja završnica s četiri najbolja kluba. U drugom polufinalu su domaća Benfica i poljska Wisla s našim igračima Lovrom Mihićem, Tinom Lučinom i Leonom Šušnjom. No, o tome će našički igrači razmišljati kasnije, sad im je samo u glavama Magdeburg.

Težak put do završnice

Nakon što su ove sezone vodili teški boj na domaćim "frontovima" protiv Zagreba i nakon što su odigrali gomilu europskih utakmica, pred Našičanima je posljednji izazov. Nadali su se dobiti Zagreb u Našicama u četvrtoj utakmici doigravanja PH i zatim nakon Final Foura opet ići u metropolu u odlučujuću utakmicu, no možda je i bolje ovako; sad se mogu posvetiti samo Europskoj ligi.

Morali su Našičani najprije u dvije utakmice u prvom krugu kvalifikacija nadvisiti poljski Tarnów, zatim jaki Bjerringbro-Silkeborg, zatim su u skupini upisali po pet pobjeda i poraza. Protiv Nijemaca, koji ih očekuju u polufinalu, izgubili su oba ogleda i sada žele pobjedu u najvažnijem meču. Put ih je dalje zatim vodio na makedonski Eurofarm Pelister i na kraju u četvrtfinalu na jaki danski GOG Gudme. U Lisabonu će odigrati 19. i 20. europsku utakmicu ove sezone, težak su put prošli u zadnjih godinu dana, igrali najbolji su rukomet ikada i zaslužili ovaj nastup koji je nagrada sama po sebi.

Puno reprezentativaca

- Ovo je kruna sezone, idemo probati iznenaditi branitelja naslova. Lopta je okrugla, nadamo se iako smo po svemu "underdogs" turnira. Dobro je što Jaganjac može igrati, no ostali smo bez Predraga Vejina. Unatoč gubljenju naslova prvaka, sezona nam je uspješna, zadovoljan sam. Sljedeće sezone ćemo ostati bez nekih igrača, neki će novi doći i nadam se da ćemo biti konkurentni. Zaslužili smo dugi odmor nakon LIsabona, potpuno zaslužili, rekao je Tamše po dolasku u Lisabon.

Osim Jaganjca, prvog klupskog topnika (čak 120 golova ove sezone u Europi), i ostali su igrači iznureni, dali su sve od sebe u domaćin nastojanjima da detroniziraju Zagreb, potrošli su se, no naći će zadnje atome snage za ključni dio sezone. Ómar Ingi Magnusson, Lukas Mertens i Kay Smits najefikasniji su Magdeburgovi igrači, tu je još čitav niz njemačkih reprezentativaca i internacionalaca, Našičane očekuje težak zadatak, no nadaju se čudu. Ako i ne uspiju, ove su ga sezone već ostvarili.

Linker
25. travanj 2024 09:59