Dimitri Sviščev misli kako je Rusija izbačena jer je prejaka

 SERGEI SAVOSTYANOV/TASS/PROFIMEDIA Sergei Savostyanov/Tass/Profimedia
OGORČENI RUSI

Iz Rusije stigla prijetnja nakon izbacivanja iz brojnih sportova: ‘Uskoro ćete ozbiljno požaliti zbog toga!‘

Ruski parlamentarac Dimitri Sviščev kaže kako to mnogima odgovara jer su Rusi vrhunski sportaši
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2022. 16:33

Rusija i Bjelorusija su izbačene sa gotovo svih sportskih natjecanja, a gotovo svakodnevno stižu i nove zabrane za sportaše iz tih zemalja. Rusi se s izbacivanjem iz svijeta sporta naravno ne slažu. Najprije se oglasio ruski nogometni izbornik Valeri Karpin koji je zaključio kako je "njegovim dečkima uništen san" i dodao kako su razočarani izbacivanjem iz dodatnih kvalifikacija za SP 2022. godine, a sada se, uz prijetnju, na isto požalio i jedan ruski političar.

Član ruskog donjeg doma patlamenta i predsjednik Odbora za sportove Dimitri Sviščev je u razgovoru za Match TV rekao kako su ruski sportaši vrhunski i kako mnogima odgovara što su suspendirani iz toliko puno natjecanja.

"Slabe federacije i njihovi slabi sportaši sad trljaju tuke. Misle da će bez Rusije oni biti prvaci svijeta ili olimpijski pobjednici. Zabrana nastupa Rusima će biti prednost za mnoge sportaše", rekao je Sviščev pa zaprijetio:

"Ako se vodeći ljudi u svjetskom sportu ne urazume, to će biti katastrofa. Sutra će to napraviti i drugim dražavama. Prijetit će im... Ali Rusija je prejaka za njih. Uskoro će ozbiljno požaliti zbog toga što su napravili", poručio je ruski zastupnik.

Linker
23. travanj 2024 13:43