VLADO KOS/CROPIX Cropix
EUROPSKA LIGA

Kakva utakmica HR doprvaka! U svojoj dvorani ‘isprašili‘ Mađare s 14 razlike, u sjajnoj su poziciji

Već na poluvremenu bilo je jasno kako će utakmica završiti, ali Našičani nisu spuštali nogu s gasa.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 01. studeni 2022. 22:50

Vrhunsku su utakmicu odigrali rukometaši Nexea u 2. kolu Europske lige. Na svom su terenu u Našicama doslovce razbili mađarski Balatonfüredi s čak 14 razlike! Semafor je na koncu pokazivao 37:23 za hrvatskog doprvaka koji je tako u dva nastupa u skupini C upisali dvije pobjede. Razlika je samo što su u početnom kolu, u Danskoj protiv Skjerna, do trijumfa stigli u posljednjim sekundama utakmice, dok su sada susjede iz Mađarske vrlo rano ostavili bez ikakve nade u za njih pozitivan rezultat.

Već je na poluvremenu bilo 18:10, ali nisu Našičani spustili nogu s gasa niti u nastavku, pa su i drugo poluvrijeme dobili sa 19:13.

Najraspoloženiji strijelci su bili Tomislav Severec, Fahrudin Melić i Ivan Sršen, svaki je zabio po šest golova, Marin Jelinić dodao je četiri, no posebna priča utakmice u Našicama bili su Nexeovi vratari. Mihailo Radovanović sa deset, a Dominik Kuzmanović sa 12 obrana bili su nerješiva enigma za gostujuće napadače, budući da je čak 48% njihovih šutova završavalo obranama spomenutog dvojca.

Nexe se tako gurnuo u vrlo dobru poziciju već na startu natjecanja po skupinama, a sada će imati i tri tjedna pauze uoči sljedeće utakmice, odnosno prije gostovanja portugalskog Sportinga u OŠ kralja Tomislava.

U ostale dvije utakmice skupine C, Skjern je u gostima svladao Alplu sa 32:27, dok je Granollers kod kuće bio bolji od Sportinga 32:29.

Linker
27. srpanj 2024 04:46