Arhivska fotografija

 Pawel Andrachiewicz/zuma Press/profimedia
EKSPLOZIVAN OKRŠAJ

Kaos na najžešćem derbiju na svijetu, sudjelovali i Hrvati: Rasistički povici, 21 isključenje, plavi karton...

Wisla je pobijedila na domaćem terenu rezultatom 29:25 i upisala trijumf u osmom kolu
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2024. 21:06

U nedjelju oko podneva odigran je najluđi i najžešći derbi u rukometnom svijetu. Riječ je o srazu između Wisle Plock i Kielcea, taj derbi nosi naziv "Sveti rat", a Wisla je pobijedila na domaćem terenu rezultatom 29:25 i upisala trijumf u osmom kolu poljske Superlige.

Naravno, i nakon ovog sraza najmanje se priča o rukometu, pod svjetla medijskih reflektora upale su nevjerojatne scene s utakmice. Suci su dodijelili 21 isključenje, a pokazan je i plavi karton, najveća moguća kazna u sportu. Protagonist je Španjolac Jorge Marqueda koji je tijekom utakmice ugrizao Mirsada Terzića, reprezentativca BiH.

Nakon susreta nemile scene su se nastavile, došlo je do verbalnog sukoba pored zapisničkog stola u kojem su sudjelovala dva trenera, Xavi Sabate i Talant Dujšebajev. Sabate se kasnije na presici požalio da je Dujšebajev pljunuo na njega, dok je ovaj rekao da ga je Sabate nazvao "je***im Kinezom". Kasnije su se gosti žalili na rasističke povike i gnjusne uvrede domaćih navijača.

U ovom kaosu sudjelovali su i Hrvati, kod Wisle je s 13 obrana briljirao Mirko Alilović, a Lovro Mihić i Leon Šušnja nisu se upisali u strijelce. Sandro Meštrić je na golu Kielcea obranio četiri pokušaja domaćina, dok Igor Karačić nije igrao zbog ozljede.

Linker
13. listopad 2024 21:19