Blaž Janc

 MARIUS BECKER/Dpa Picture-alliance Via Afp
TEŽAK UDARAC

Katastrofalne vijesti za Sloveniju, u predvečerje Eura ostali bez jednog od ključnih igrača

Slovenija će na rukometni Euro u Njemačkoj otputovati bez ozlijeđenog Blaža Janca
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. prosinac 2023. 20:22

Slovensku rukometnu reprezentaciju pogodile su užasne vijesti samo 15 dana prije početka Europskog prvenstva koje će se održati u Njemačkoj.

Naime, na prvenstvu neće moći računati na jednog od najboljih rukometaša u svojoj reprezentaciji Blaža Janca. Veliki je to hendikep za slovenskog izbornika Uroša Zormana koji zbog ozljede neće moći računati na usluge desnog krila Barcelone.

Nakon prvotnih bolova u leđima koje je Janc osjetio, na dodatnim pregledima u Sloveniji potvrđena mu je ozljeda kralježnice koja izaziva smanjenje snage u lijevoj nozi. Reprezentativac Slovenije od ozljede će se oporavljati duže, zasad neodređeno vrijeme.

- Igrati za reprezentaciju Slovenije za mene je neizmjerna čast i radost, pa me činjenica da ću na Europskom prvenstvu prisustvovati samo kao gledatelj mnogo rastužuje. Kada je zdravlje u pitanju ne treba žuriti, čak i ako srce želi drugačije. Zahvaljujem se svima na razumijevanju i podršci - izjavio je između ostalog Janc.

Reprezentacija Slovenije okuplja se u Celju, gdje će odraditi prvi dio priprema za prvenstvo. Nakon toga idu u Ljubljanu gdje će biti obavljen drugi dio priprema, a prije Eura odigrat će tri pripremna susreta. Prvo 29. prosinca igraju s Austrijom, a 5. i 6. siječnja u Poreču igraju s Crnom Gorom i Hrvatskom.

Linker
29. travanj 2024 22:11