Antonia Tucaković na vratima Podravke Vegete

 IVAN BRKIC/PODRAVKA VEGETA
JOŠ JEDAN PORAZ

Koprivnica se oprostila od rukometne europe za tekuću sezonu, Podravka poražena od Norvežanki

Vidjela se reakcija nakon smjene Željka Babića, teško je bilo uigrati sve na pravi način za 3 dana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. veljača 2023. 16:23

PODRAVKA VEGETA - SOLA 23:31 (12:10)

KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo‘. Gledatelja 1400. Suci: Titouan Picard i Pierre Vauchez (Francuska). Delegatkinja: Ilona Tordai (Mađarska).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (5), Bešen (1); Zadravec, Turk, Vuković, Stelmah 1, Popović, Guskić 1, Franušić 1, L. Kalaus 2(1), Šenvald 1, D. Kalaus 3, Mrđen, Barišić 10(8), Šimara 3, Pandža 1. TRENER: Antonio Pranjić.

SOLA: Froland, Duijndam (14); Berland 1, Eiken, Wolff 1, Haugseng 1, Kristiansen 6(5), Wiik 4, Magnussen 5, Knutsen 4, Rushfeldt 7, Barka, Qorraj, Gravdal 1(1), Holgersen 1. TRENER: Steffen Stormo Stegavik.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(9), Sola 6(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 min. (L. Kalaus 2+2, D. Kalaus, Guskić), Sola 6 min. (Barka 2+2, Knutsen).

Podravka Vegeta upisala je i peti poraz u Europskoj ligi. U prvoj utakmici nakon odlaska trenera Željka Babića Koprivničanke su pokazale napredak dok su imale snage, no u završnici su pale i to je iskusnija norveška ekipa iskoristila.

Vidjela se reakcija ekipe nakon šokantnog poraza od Dugog Sela ‘55, no isto je tako jasno da se ne može u dva-tri dana ispraviti sve ono što nije bilo dobro u dosadašnjem dijelu sezone.

- Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom. Od cura sam tražio da im ne otvaramo prostor i da što bolje pokrivamo prostor iza leđa, što smo u prvom dijelu odlično radili. Funkcioniralo je i ono što smo se dogovorili u napadu. U nastavku je uslijedio pad u igri, moramo dublje proanalizirati razloge i to što prije ispraviti, kako bismo ubuduće iskoristili priliku koja nam se pruža kao što nam se pružala protiv Sole – rekao je Podravkin trener Antonio Pranjić

Krenuo je s Tucaković na vratima, sredinu obrane držale su Barišić i Šenvald, na halfovima su bile sestre Kalaus, na krilima Šimara i Zadravec. Novitet je bilo da su sve igrale u oba pravca, nije bilo promjena obrana-napad i to je ubrzalo igru.

Općenito su podravkašice djelovale samopouzdanije i koncentriranije nego u ranijim utakmicama, s boljom energijom i posljedično boljom izvedbom na terenu. Očitovalo se to i u vodstvu od 12:10 na poluvremenu protiv suparnika koji je glasio za velikog favorita, no možda je ipak u susret ušao malo previše ležerno.

Koprivnička ekipa bila je kompaktna, manje je griješila, ali ostali su problemi s realizacijom. Solina vratarka Rinka Duijndam bila je raspoložena i držala je Norvežanke cijelo vrijeme, a pogotovo u nastavku s nekoliko ključnih obrana. Gošće su u posljednjih 15-ak minuta iskoristile Podravkin pad i riješile utakmicu u svoju korist.

- Bile smo u velikom padu poslije poraza od Dugog Sela, puno se toga nakupilo. Stvarno smo željele i zbog sebe i zbog trenera da se dignemo iz toga. Mislim da smo odigrale najbolje dosad, možda čak najbolje ove sezone, ali događa nam se stalno isto, te pogreške, i kad tonemo, onda tonemo do kraja. Do 45. minute bilo je odlično, poslije je sve išlo nizbrdo, i tako je i završilo. Generalno smo psihički dosta pale, ali uvjerena sam da možemo podići igru u narednom razdoblju – izjavila je Tina Barišić.

Trener Sole bio je sretan i zadovoljan.

- Mislim da je to bila tipična Podravkina utakmica u Europskoj ligi, bile su dobre od početka, ali mi smo na razinu više u tjelesnom smislu i pretrčali smo ih. No, mislim da je Podravka igrala dobar rukomet, mi također. Ovo je za nas ogromna pobjeda jer smo 90 % u četvrtfinalu. Drugu godinu zaredom među osam za klub koji prije nije bio ni blizu, to je velika stvar i ponosan sam na moje igračice – konstatirao je Steffen Stormo Stegavik.

Linker
27. srpanj 2024 05:23