Tom Brady

 MIKE EHRMANN Afp
NFL DOIGRAVANJE

Kraj za Toma Bradyja i prvake nakon dramatične završnice, Mahomes nakon produžetka odveo Chiefse dalje

Ramsi će se za plasmana u veliko finale boriti sa San Francisco 49ersima
Piše: HinaObjavljeno: 24. siječanj 2022. 10:10

Prvaci NFL-a Tampa Bay Bucanners, predvođeni Tomom Bradyjem, završili su u nedjelju natjecanje u doigravanju nakon što su ih u polufinalu Nacionalne konferencije sa 30-27 pobijedili Los Angeles Ramsi.

Bucanners su zaostajali 24 boda (3-27), ali su izjednačili manje od minute prije kraja, a onda su Rams zabili i izborili doigravanje divizije na kraju utakmice.

Tom Brady, koji je do sada sedam puta bio prvak, u porazu svoje momčadi je imao 30 od 54 dodavanja za 329 jardi i jedan zgoditak.

Ramsi će se za plasmana u veliko finale boriti sa San Francisco 49ersima koji su u gostima svladali Green Bay Packers. Packers su su vodili 10-3 u zadnjih pet minuta, ali su San Francisco 49ers najprije ostvarili touchdown nakon čega je Robbie Gould na isteku vremena postigao zgoditak iz polja za konačnih 13-10 za 49erse.

Ekipa Kansas City Chiefsa plasirala se sinoć u finale Američke konferencije NFL lige nakon što je poslije produžetaka pobijedila Buffalo Billse sa 42-36.

Quarterback Patrick Mahomes je sjajno pronašao Travisa Kelcea za touchdown za pobjedu Chiefsa i njihovo četvrto uzastopno finale konferencije. Prije toga se vodstvo mijenjalo tri puta u zadnje dvije minute regularnog dijela utakmice prije nego je Harrison Butker pogodio sa 49 jardi za produžetak i tako se iskupio za prethodne promašaje na utakmici. Mahomes je predvodio Chiefse sa 33 uspješna dodavanja za 378 jardi i tri touchdowna. Na drugoj strani, Josh Allen je utakmicu završio sa 329 jardi i četiri touchdowna. Kansas City će se za plasman u Superbowl boriti sa Cinncinnati Bengalsima

Finale Američke konferencije između Kansasa i Cincinnatija je na rasporedu u nedjelju, a dvoboj između Ramsa i 49ersa u noći na ponedjeljak. Finale NFL-a se igra u noći sa 13. na 14. veljače u Los Angelesu.

Linker
05. svibanj 2024 03:15