Bruno Martini

 FRANCK FIFE/Afp
‘ŽIVOT MI SE UGASIO‘

Legendarni francuski rukometaš i bivši svjetski prvak osuđen zbog pedofilije: ‘Dijete me kontaktiralo...‘

"Mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu, ali nisam. Ja sam izabrao seks"
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 09:32

Nakon šokantnog otkrića i sudske presude za pedofiliju, legendarni francuski rukometni vratar Bruno Martini u centru je pozornosti više nego ikad u trofejnoj karijeri. Nije to bio slučaj ni dok je bio direktor PSG-a, ni dok je s Francuskom osvajao svjetska zlata (1995., 2001.).

Francuski sud je ekspresno odradio posao i kazna za Martinija već je donešena. Ona glasi 2500 eura te godina dana uvjetne kazne, uz dodatak da se sljedećih pet godina ne smije približavati bilo kakvom poslu koji ima veze s maloljetnicima.

Pred francuskim medijima Martini se osvrnuo na svoju depresiju koja je na neki način bila okidač problema koji su ga razbili proteklih mjeseci.

- Počelo je s COVID-om. Mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu, nastaviti, ali nisam. Ja sam izabrao seks. Nije konačno. Radio sam stvari koje nisu svojstvene meni. Iako sam heteroseksualac, prepustio sam se homoseksualnim iskustvima. Da sam pedofil, otišao bih na TikTok, gdje su mladi i gdje dolaze pedofili, kako mi je objasnio policajac iz odreda za poroke. A ne na Snapchatu, gdje ima puno odraslih.

Činjenice je priznao, a ona glasi da je pozvao 13-godišnjeg maloljetnika u svoj dom, nakon što je s njim na internetu razmijenio fotografije seksualne prirode.

- Tamo, na Snapchatu, dijete me kontaktiralo pred kraj tog razdoblja (svibanj-lipanj 2020.). Nisam ga išao tražiti. Kad sam saznao da nije ono što sam mislio i da je mlada odrasla osoba zapravo 13-godišnji klinac, bio sam zaprepašten. Tada me je bilo sram. Policija je došla i pretresla moj stan gdje sam živio sa suprugom i kćerkom, odnijela kompjutor. Tako me sram.

Martini je poručio da "zna da nije pedofil".

- Iako znam da ovo izgleda kao izgovor, to želim jasno i glasno reći. Moj život je postao polje ruševina za koje rehabilitacija, ne postoji. Ako upišete moje ime na Internet, pomislite da će se prvo pojaviti "Bruno Martini, dvostruki svjetski prvak u rukometu?" Ne to neće biti ta priča. I ako jednog dana budem imao unuke, da ih vidim, pa me pitaju: "Djede, što si ti radio u životu?" Izložio sam se pred klincem od 13 godina. Užasno.

Osjećaj krivnje doveo ga je, kaže, do priznanja, što je "društveno samoubojstvo".

- Mogao sam fizički počiniti samoubojstvo. Ne znam što je bolje. Ono što je sigurno je da se moj život ugasio 23. siječnja 2023. godine - zaključio je pred medijima Bruno Martini.

Linker
24. travanj 2024 19:12