JAVIER BORREGO Dppi Via Afp
OBJAVILI ŠPANJOLCI

Luka Cindrić iz Barcelone seli u Dinamo? ‘Prisiljeni smo na smanjenje plaća i rezanje troškova‘

Ipak, hrvatski je reprezentativac i dalje igrač Barcelone pa nije isključeno da tako i ostane
Piše: SNObjavljeno: 28. srpanj 2023. 17:59

Luka Cindrić na korak je od dolaska u redove rumunjskog prvaka - bukureštanskog Dinama, objavili su Rumunji koji se pozivaju na El Mundo Deportivo. Pregovori s katalonskim klubom o raskidu ugovora - predviđenog do 2025. godine - navodno su ušli već u poodmaklu fazu.

Ovaj potez dio je mjera koje klub poduzima kako bi nadoknadio financijske gubitke.

Hrvatski reprezentativac zarađuje 30.000 eura mjesečno u Barçi, a sportski direktor Joan Marin potvrdio je da će klub morati prodati dio igrača zbog 10-postotnog smanjenja proračuna za ovu sezonu.

Proračun je procijenjen na 7,5 milijuna eura, što bi značilo smanjenje od 750.000 eura. Gubici iznose 15 milijuna eura i procjena je stručnjaka da će se Katalonci vratiti na stari budžet za tri godine.

image
INA FASSBENDER Afp

- Plan postizanja ekonomske održivosti tjera nas na smanjenje plaća i općenito rezanje troškova - rekao je Marin istom izvoru.

Prema španjolskom mediju, Cindrić navodno želi doći u Bukurešt, gdje bi radio Xavijem Pascualom, trenerom koji ga je i doveo u katalonsku prijestolnicu.

Ipak, naši izvori sugeriraju kako je malo vjerojatno da bi jedan od najboljih srednjih vanjskih Europe išao u sredinu u kojoj se ne igra Liga prvaka. Moguće su još varijante i s Nantesom, Melsungenom i Veszprémom, međutim Luka je i dalje igrač Barcelone pa nije isključeno da tako i ostane.

Linker
29. travanj 2024 13:31