Manuel Štrlek

 IVAN PERIC Cropix
EUROPSKA LIGA

Manuel Štrlek uoči velikog europskog okršaja: ‘Bit će puno golova, kod kuće smo favoriti protiv svih u skupini‘

Danas u Našice (20.45) na startu drugog kruga Europske lige dolazi stari poznanik, švedski Sävehoff
Piše: rknexeObjavljeno: 13. veljača 2024. 09:04

Veljača je rezervirana za nastavak europskog rukometnog natjecanja, dok će danas biti odigrane prve utakmice drugog kruga Europske lige u koji kreće 16 ekipa, koje su plasman ostvarile kroz uvodnu fazu. Zanimljivo je da se u drugi krug natjecanja nije plasirala niti jedna od tri španjolske momčadi koje su započele natjecanje. Cuenca i La Rioja ispali su u susretima u skupini, dok je prošlogodišnji finalist Granollers zaustavljeni još u pretkolu. U nastavak natjecanja samo su dva kluba uspjela prenijeti maksimalna četiri boda: Hannover u skupini I, te branitelj naslova Füchse Berlin u skupini IV. Sävehof otvara skupinu II kao lider s tri dok je a situacija u skupini III potpuno izjednačena jer sve četiri momčadi počinju s dva boda.

U ovom uglednom društvu je i naš doprvak Nexe, koji natjecanje nastaviti u skupiini II, uz Sävehof, Skjern i Gorenje Velenje. Prvi protivnik danas u Našicama bit će stari poznanik, švedski Sävehof, uvjerljivo najmlađa ekipa s prosjekom od 21,3 godinu. S obzirom na njihovu izvedbu u prvom krugu, Nexe čeka nimalo lagan zadatak u lovu na bodove...

- Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu osmine finala Kupa u Kutini, ekipa je odlično reagirala od samog početka i unatoč dosta problema oko slaganja momčadi, pristup je bio upravo onakav kakav i treba biti - uvodno će Branko Tamše, trener Našičana.

- Odmah smo se Sävehofu, klasičnoj skandinavskoj momčadi. To je ekipa koja je strašno brza u tranziciji, pri tome mislim i na individualnu tranziciiju posebno njihovih krila u kontrama i polukontrama, ali i na ekipnu. To je odlika koja ih krasi, uz to imaju i izvrsnu kombinatoriku i jako brz protok lopte u napadu. Morat ćemo ih, figurativno rečeno prvo “uhvatiti”, nakon toga i čvrstom igrom u obrani “istući” te natjerati na greške. Šveđani često vole igrati 7 na 6, posebice kad su u rezultatskom deficitu tako da se spremamo i na tu varijantu. Naravno da i oni imaju svojih slabosti i mana koje ćemo pokušati iskoristiti, nastojat ćemo i mi njima “trčati u leđa” jer dosta mijenjaju u obrani pa se i to može iskoristiti. Igramo na svom terenu, siguran sam da će tribine biti pune i da će naši navijači opet biti ogromna podrška dečkima.

Jedna od glavnih uzdanica, iskusni Manuel Štrlek ovako najavljuje današnju utakmicu:

- Jako bitna za nas, Sävehof je u drugu fazu natjecanja prenio tri boda, mi dva, tako da si ne bismo trebali dopustiti kiks. Znamo da su oni puno trče pa ćemo morati biti vrlo agresivni u obrani, maksimalno koncentrirani i ne raditi previše tehničkih grešaka. Mislim da smo protiv svih ekipa u ovoj skupini favoriti u Našicama, ali to naravno moramo pokazati i na terenu. Siguran sam da će utakmica biti zanimljiva, brza, s puno postignutih pogodaka. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da, uz podršku naših navijača, možemo pobijediti.

Utakmica Nexe - Sävehoff počinje u 20.45, uz izravan prijenos na drugom kanalu ArenaSporta. (rknexe)

Linker
04. svibanj 2024 21:42