SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
PREGLED REZULTATA

Melsungen na krilima Martinovića i dalje drži maksimalan učinak, PSG slavio na gostovanju

Zanimljivo je bilo u Hamburgu u kojem je trenerski pomoćnik Blaženko Lacković
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. rujan 2023. 13:21

Odigrano je 5. kolo Bundesliga i nakon njega na tablici su s maksimalnih deset bodova vodeći Melsungen i Füchse Berlin. Melsungen je sa sedam golova našeg Ivana Martinovića doma svladao Stuttgart 35:27, za goste je Marić zabio jedan gol. Füchse je golom Lindberga tri sekunde prije kraja iz penala svladao doma Hannover 34:33, a Brozović je zabio jedan gol za goste.

Zanimljivo je bilo u Hamburgu u kojem je trenerski pomoćnik Blaženko Lacković. Oni su doma dvije sekunde prije kraja golom Lassena dobili Leipzig 35:34. Eisenach i Balingen odigrali su 28:28. Kod domaćih Špikić pet obrana, Šnajder tri gola, kod gostiju Vistorop tri, Grahovac dva gola. Izgubio je i Goppingen na gostovanju u Wetzlaru 29:25, za poražene Šarac 5 golova, Kozina 1, Šego 2 obrane.

Zagrebov protivnik u Ligi prvaka u četvrtak PSG pobijedio je na gostovanju u Parizu Ivryja 38:34. 7 golova zabio je Syprzak, a PSG kao i Montpellier, Nantes, Nimes i Toulouse ima po 4 boda.

U Sloveniji novo posrnuće Celja. Nakon što su u 1. kolu izgubili doma od Trebnja, u drugom su u Ivančnoj Gorici odigrali 28:28 i još su bez pobjede u ligi ove sezone.

Iz Europe nekoliko zanimljivih rezultata tijekom vikenda. U Makedoniji je u velikom derbiju Vardar svladao Pelister 30:25 (Lazarevski, Srdanović po 6/Borzaš 6). To je druga pobjeda Vardara protiv najvećeg rivala ove sezone, nakon što ga je dobio i u Superkupu.

Protivnice Lokomotive u pretkolu Europa lige rukometašice Bruhla poražene su na gostovanju kod Amicitije 26:24, dok je protivnik Podravke u istom kupu Nottwill pobijedio na gostovanju kod Herzogenbuchseea 30:25. Nottwill je četvrti, a Bruhl drugi na tablici.

Protivnici Nexea u Europa ligi - Braga u Portugalu poražena kod Belenensesa 25:24 zauzima 8. mjesto u prvenstvu. Skjern u Danskoj pobijedio doma Nordsjaeland 27:22 i zauzima 10 mjesto u ligi. U Slovačkoj Povaska Bistrica 30:19 bolja na gostovanju u Novim Zamkima i zauzima treće mjesto na tablici.

Linker
01. svibanj 2024 03:20