Daniel Petersson

 JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp
APSOLUTNI REKORD

Nevjerojatna brojka! Europski prvak natrpao protivnika, a jedan je igrač ispisao povijest po broju golova

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 10. studeni 2023. 16:15

Završena je grupna faza natjecanja na Super Globeu u Dammamu u Saudijskoj Arabiji. Iznenađenja nema ni na 16. izdanju Klupskog prvenstva svijeta. U polufinalu će igrati četiri europska kluba, nešto slično Final Fouru Lige prvaka u Kölnu u lipnju. Plemenita je ideja koju ima IHF, davanje šanse klubovima sa svih kontinanata, ali je Europa kvalitetom daleko ispred ostalih. Tako je europski prvak Magdeburg zabio za pobjedu protiv Australaca čak 57 golova, dok je švedski ljevak u dresu aktualnog prvaka Europe, Daniel Pettersson s 26 golova (!) postavio rekord Super Globea.

Posljednjeg dana natjecanja po skupinama, u skupini A odigran je jedini susret koji je u najavi mogao biti zanimljiv, ali ga je Barcelona učinila nezanimljivim pobijedivši egipatski Al Ahly čak 37:26. Za pobjedu Valera 7 komada, kod poraženih Omar Hassan 5. Barca u skupini ima 4 boda, Al Ahly 2, saudijski Al Noor je bez bodova.

U skupini B berlinski Füchse je, uz mali “show” Milosavljeva na golu, svladao Kuvajt 37:28. Gidsel je zabio 13 golova za pobjednike, Ali Saleh je pet za poražene. U skupini Füchse 4 boda, Kuvajt 2, argentinski San Fernando bez bodova.

U skupini C Magdeburg - Quennsland 57:14. Tu stvarno ne treba ništa dodati. Pettersson je već spomenut, s drugog krila je Mertens zabio 12. Gahan je četiri za Australce. U skupini Füchse 4, saudijski Al Khaleey 2, Quennsland bez bodova.

U skupini D Kielce je bio bolji od San Francisca 49:23. Nahi 10 komada, Karačić 2 za Poljake, Raff 7 za CallHeatse. U skupini Kielce 4 boda, bahreinska Al Najma 2, San Francisco bez bodova.

U subotu su na programu polufinala u kojima se sastaju Barcelona - Füchse Berlin i Magdeburg - Kielce, dok slijedi i “spektakularna” borba za začelje u kojoj će se vjerojatno sastati San Francisco CallHeats i Queensland.

Linker
18. svibanj 2024 06:07