SCREENSHOT/TWITTER
NETKO JE GADNO ZABRLJAO

Nevjerojatna pogreška u Europskoj ligi: ‘Nikada to nisam vidio. Zašto je gol dalje nego inače?‘

Dok su gosti bili šokirani viđenim, domaća publika dobro se zabavljala
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 20:15

Utakmicu prvog kola EHF Europske lige, između Kriens-Luzerna i Hannover Burgdorfa, obilježila je nesvakidašnja, potpuno bizarna situacija. Pobjeda njemačke momčadi (31:23) na gostovanju u Švicarskoj ostala je u drugom planu zbog problema s parketom.

Iako je 800-tinjak navijača u dvorani bilo spremno za prvu, povijesnu utakmicu svog kluba u ovom natjecanju, početak susreta ipak je odgođen. Naime, primijećeno je kako je linija šesterca kod jednog gola na udaljenosti od - 6,90 metara. Prijestup od "samo" 90 centimetara. Podloga, koja je složena od pojedinačnih pločica, nepravilno je postavljena.

U otkrivanju pogreške pomogla su dvojica igrača TSV Hannover-Burgdorfa, Vincent Büchner i Hannes Feise.

- Bilo je čudno od početka. Već na zagrijavanju sam pomislio kako nešto nije u redu. Zašto imamo samo jedan korak do skok šuta i zašto je gol dalje nego inače? - rekao je Büchner.

Iako su delegati provjerili teren (?!), a igrači odradili zagrijavanje, problem je uočen tek prije početka susreta, nakon čega je krenula renovacija u rekordno kratkom roku. Skupina pomagača u 15-ak je minuta uspjela riješiti problem i presložiti parket.

- Unatoč problemu, bila je to velika zabava. Sada, gledajući unatrag, opet se možemo smijati nepravilno postavljenom podu. Ima i gorih stvari na svijetu - rekao je Daniel Frank, glasnogovornik Kriens-Luzerna.

S druge strane, sportski direktor Hannovera bio je šokiran.

- Nikada nisam vidio takvo nešto - rekao je Sven-Sören Christophersen.

Linker
30. travanj 2024 00:11