IVAN PERIC Cropix
MINIMALNE ŠANSE ZA PROLAZ

Nexe bez iznenađenja protiv jakog suparnika: Nijemci slavili u Našicama za veliku prednost u uzvratu

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg utorka u Mannheimu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2024. 22:40

NEXE - RN LÖWEN 19:24 (11:13)

NAŠICE – SD OŠ kralja Tomislava. Gledatelja 2.000. Suci: Miklos Andorka i Robert Hucker (Mađarska). Delegat: Mihail Bašev (Bugarska).

NEXE: Kuzmanović (8), Radovanović (1); Račić 3, Bakić 1, Vejin 3, Marguč 4, Jotić, Manci Mičević 1, Gadža, Bezjak, Štrlek 1, Moslavac 2, Tomić 1, Cenić 1, Cohen, Melić 2.

TRENER: Veselin Vujović.

RN LÖWEN: Appelgren (9), Späth (1), Birlehm (1); Kirkelokke 3, Jacobsen, Knorr 6, More, Ahouansou, Jensen, Groetzki, Schefvert 1, Reichmann 7, Gislason, Andersen, Zacharias, Kohlbacher 7.

TRENER: Sebastian Hinze.

SEDMERCI: Nexe 6(4), RN Löwen 7(4).

ISKLJUČENJA: Nexe 2 min. (Cohen), RN Löwen -.

IGRAČ UTAKMICE: Jannik Kohlbacher


Rukometaši Nexea poraženi su u prvoj utakmici osmine finala EHF Europske lige, Rhein-Neckar Löwen slavio je rezultatom 19:24, na poluvremenu je bilo 11:13.

Izjednačeno se igralo tek u prvih 15-ak minuta, nakon toga gosti iz Mannheima preuzeli su kontrolu te su do odmora u tri navrata otišli na tri pogotka prednosti.

U nastavku je RN Löwen ubacio u višu brzinu te je sredinom drugog poluvremena stigao do prednosti od pet pogodaka (15:20), što je iskusna bundesligaška momčad uspjela zadržati do kraja utakmice u ispunjenoj, ali prilično tihoj našičkoj dvorani.

image
IVAN PERIC Cropix

U nekoliko navrata tijekom drugog poluvremena mogli su Gromovi smanjiti zaostatak, no promašivali su zicere, a nerijetko im se ispriječio i okvir vratiju.

U gostujućoj momčadi dominirao je kružni napadač Jannik Kohlbacher koji je pogodio sedam od sedam i uz to izborio i par sedmeraca, a sedam puta poentirao je i Tobias Reichmann na desnom krilu. Kod Nexea je najefikasniji bio Gal Marguč s četiri pogotka.

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg utorka u Njemačkoj, a nakon domaćeg poraza izgledi Nexea za plasman u četvrtfinale svedeni su na minimum.

Linker
26. ožujak 2024 22:43