Luka Moslavac
 

 VLADO KOS Cropix
EUROPSKA LIGA

Nexe se iz Švedske vraća kao treća momčad skupine, poznato je tko čeka Našičane u play-offu

Veselin Vujović uvjeravao je svoje igrače da je zaostatak dostižan, ali nije to bila njihova večer
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. ožujak 2024. 20:35

SÄVEHOF - NEXE 34:28

PARTILLE – Partille Arena. Gledatelja 1.438. Suci: Denis Bolic i Christoph Hurich (Austrija). Delegat: Tadas Jansonas (Litva).

SÄVEHOF: S. Möller 2 gola (15 obrana), Noren; Berlin 2, Blanche 1, F. Möller 5, Roberts, Wewtby 3, Wedberg 6, Johansson, Durlanu, Spante 2, Brolin 2, Porisson, Sandberg, Celander, Mittun 11.

TRENER: Michael Apelgren.

NEXE: Kuzmanović (7), Radovanović (4); Račić 2, Bakić 1, Vejin 2, Marguč 1, Sršen 1, Manci Mičević, Velkavrh 2, Bezjak 1, Štrlek 4, Moslavac 5, Tomić 1, Cohen 1, Melić 4, Pribetić 3.

TRENER: Veselin Vujović.

SEDMERCI: Sävehof 3(3), Nexe 2(2).

ISKLJUČENJA: Sävehof -, Nexe 14 min. (Bakić, Sršen, Manci Mičević, Štrlek, Cohen, Melić, Pribetić).

IGRAČ UTAKMICE: Oli Mittun.


Otputovali su u Švedsku kako bi obranili prvo mjesto u skupini drugoga kruga Europske lige, no kući se nakon slabe predstave vraćaju kao trećeplasirani. Rukometaši Nexea stoga će u play-offu igrati s RN Löwenom, Sävehof ide na Hannover, dok je Skjern nakon pobjede na gostovanju u Velenju (24:29) osigurao prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale.

Našičani su dobro krenuli u utakmicu i u 14. minuti imali vodstvo 6:9, ali nakon toga je domaćin zaigrao bolje i koncentriranije, kažnjavao je pogreške hrvatske momčadi i na odmor otišao s prednošću od 17:15.

Gromovi kao da su u nastavku nestali s terena, nastavili su s pogreškama i promašajima, te je Sävehof u 43. minuti stigao do vodstva od 24:19 i potom održavao +5 sve do same završnice.

Pozvao je Veselin Vujović time-out 10 minuta prije kraja pri minusu od četiri pogotka, uvjeravao je svoje igrače da je zaostatak dostižan, ali nije to bila njihova večer, nisu pronašli formulu za povratak protiv razigranog domaćina. Jasno je da Vujovića i njegove rukometaše čeka puno posla uoči nastavka sezone.

Vratar Simon Möller skupio je 15 obrana (35 %) i postigao dva pogotka, dok je Oli Mittun s 11 golova predstavljao nerješivu enigmu za goste. Luka Moslavac zabio je pet golova za Nexe, a Manuel Štrlek i Fahrudin Melić po četiri.

Linker
05. ožujak 2024 20:36