Denis Tot je tragično preminuo u Skoplju

 INSTAGRAM SCREENSHOT
SMRT HR RUKOMETAŠA

Njegov otac je nekad zabijao u HNL-u, brat isto igra rukomet, stižu dirljive oproštajne poruke...

Nevjerojatno je teško i nevjerojatno boli, kažu u RK Đakovo. Više ništa neće biti isto, tvrdi brat...
Piše: Sportske novosti, Jutarnji listObjavljeno: 08. travanj 2022. 16:06

Hrvatski rukometaš Denis Tot danas je preminuo u Skoplju nakon što je u ranim satima u četvrtak dovezen u Klinički centar Marija Tereza bez svijesti u jako teškom stanju. Makedonski mediji su naprije pisali da je 27-godišnjak pretučen u jednom noćnom klubu, ali iz Ministarstva unutarnjih poslova su priopćili kako "nije bilo tragova nasilja".

Dok Makedonci istražuju što se točno dogodilo, od prerano preminulog Denisa se opraštaju prijatelji i rodbina. Vijest je šokirala sve u kliubu u kojem je počeo karijeru, Đakovu, iz mjesta u kojem je i rođen.

"Nevjerojatno teško i neopisivo bolno je ovo pisati. Slomljena srca opraštamo se od našeg Denisa Tota. Prerano je prestalo kucati mlado srce našeg Denisa, našeg legendarnog Čenge. Počivaj u miru Božjem, Denis. Iskrena sućut obitelji od svih članova RK Đakova", napisali su na društvenim mrežama iz njegovog prvog kluba.

Denisov otac je slavonski nogometni trener Igor Tot, koji je vodio više drugoligaških i trećeligaških klubova, a trenutno je trener HNK Đakovo-Croatia. Igor Tot bio je i prvoligaški nogometaš, koji je igrajući za Inker, Cibaliju, Varteks i Slaven Belupo upisao 61 profesionalni nastup i postigao 14 golova.

Denisov mlađi brat Boris također je rukometaš, konkretno vratar koji trenutno igra u Nizozemskoj: "Prerano si nas napustio, dragi moj, počivao u miru. Ništa više neće biti isto bez tebe", napisao je njegov mlađi brat Boris.

Od Tota su se porukama na društvenim mrežama oprostili i brojni hrvatski rukometaši, kao i Hrvatski rukometni savez. Sućut su izrazili kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak, te brojni reprezentativci poput Tina Lučina, Stipe Mandalinića, Halila Jaganjca, Jakova Gojuna i Davida Mandića.

Poruke sućuti stigle su i iz brojnih makedonskih klubova.

"Počivao u miru, HC Radovis izražava svoju sućut", napisali su iz Radovicsa, a iz Metalurga poručili:

"RK Metalurg i ŽRK Metalurg izražavaju iskrenu sućut obitelji i RK Butelu zbog gubitka mladog Denisa Tota, koji je preminuo danas u Kliničkom centru u Skopju."

Linker
23. travanj 2024 07:53