)

 PAU BARRENA Afp
EUROPSKO PRVENSTVO

Norveška već u polufinalu s brojem 1, u velikom raspletu EURA velik broj kombinacija, odlučivat će i Hrvatska

Treći dan drugog kruga u skupini u Ljubljani saznali smo jednog sigurnog polufinlista
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. studeni 2022. 22:04

Norveška je u polufinalu. U susretu koji je o tome odlučio pobijedile su Norvežanke domaćina Sloveniju (26:23) u utakmici koja je 56 minuta bila uzbudljiva, da bi je Norveška sa sjajnom Henny Reistad završila sa 3:0, što Slovenke više nisu mogle popratiti.

Šveđanke su upisale pobjedu vjerojatno vrijednu polufinala. Dobile su Mađarsku vrlo sigurno. Sjajno je u finišu igrala Jamina Roberts, najefikasnija igračica utakmice.

Švedska u krugu s Danskom i Slovenijom nosi bolji skor i po mnogima dosta bi joj trebala biti pobjeda protiv Hrvatske, ali ni to ne mora biti dosta, jer je samo u susretu s Danskom u minus, pa bi u tom slučaju pobjeda Danske nad Norveškom i slabiji skor Slovenije protiv Mađarske, pasale Dankinjama. Nije nemoguće, ali jako teško.

Pitaju se i Norvežanke koje su plasman u polufinale osigurale. Slovenija u polufinale može ako nije u krugu sa Švedskom i s pobjedom protiv Mađarske. Teško za očekivati. No, ni to nije nemoguće. Za to bismo mi morali dobiti Švedsku…



SKUPINA I, drugi krug, treći dan: Norveška – Slovenija 26:23 (Reistad 10/Gros 5); Mađarska – Švedska 25:30 (Klujber 6/Roberts 9).

Trenutni poredak u našoj skupini je: Norveška 8 (+24), Švedska 2 (+12), Danska 4 (+11), Slovenija 4 (-4), Hrvatska 2 (-23), Mađarska 0 (-20).

U ovoj skupini preostali su još susreti u srijedu Norveška – Danska, Hrvatska – Švedska i Slovenija – Mađarska.

U utorak u skupini u Skoplju igraju Rumunjska – Crna Gora i Francuska - Njemačka, a posljednjeg dana su na programu sudari Rumunjska – Njemačka, Nizozemska – Crna Gora i Francuska - Španjolska.

POREDAK: Francuska 6 (+13), Crna Gora 4 (+3), Španjolska 3 (-6), Nizozemska 3 (-9), Njemačka 2 (+2), Rumunjska 2 (-14).

Linker
26. travanj 2024 21:52