Larissa Kalaus

 IVAN BRKIC/RK PODRAVKA VEGEGTA
EUROPSKA LIGA

Novi europski poraz hrvatskog prvaka: Podravka ostala bez ikakvih izgleda za prolazak skupine

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. veljača 2023. 16:20

PODRAVKA VEGETA - NYKOBING 24:29

KOPRIVNICA - ŠSD Josip Samaržija Bepo. Gledatelja 1200. Suci: Di Domenico i Fornasier (Italija).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (5+1), Bešen 1 gol (4); Zadravec 1, Turk, Stelmah, Popović, Guskić 3 (1), Franušić 1, L. Kalaus 7 (2), Šenvald 1, D. Kalaus, Mrđen, Vuljak, Barišić 3 (1), Šimara 2, Pandža 5 (1). TRENER: Željko Babić.

NYKOBING: Egestorp (0+1), Greve (10+2); S. Nielsen, A. Nielsen 1, Jorgensen, Axner 1, Mikkelsen 2, Flader, Madsen 6, Svele 5 (1), Halilcevic 7, Olsen, Sajka 1, Bardrum 3, Van der Vliet 2, Kristiansen 1. TRENER: Jakob Larsen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 10 (5), Nykobing 3 (1). ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 min. (Barišić 2+2+2, L. Kalaus 2+2), Nykobing 14 min. (Svele 2+2, Mikkelsen, Flader, Madsen, Van der Vliet, Kristiansen).

CRVENI KARTON: Barišić (56).

Podravka Vegeta upisala je i četvrti uzastopni poraz u skupini Europske lige te joj se smiješi ponavljanje Lokomotivinog prošlosezonskog dosega s nulom u rubrici osvojenih bodova. Nykobing je ostao u igri za prolaz skupine, dok su hrvatske doprvakinje izgubile i teoretske izglede za plasman u četvrtfinale.

No, klupsko je vodstvo ionako poručilo kako je Europa samo bonus i prilika za rast i sazrijevanje ekipe, te da su domaća natjecanja apsolutni prioritet. Struka će se naknadno izjasniti koliko se u tome uspjelo.

Činjenica je da se u Europskoj ligi igra s boljim i kvalitetnijim suparnicima iz jačih liga protiv kojih Podravka u ovakvom sastavu nema što tražiti ako nije na svom maksimumu, odnosno ako pogreške i promašaje zicera ne svede na minimum. A to se ni ovaj put nije dogodilo.

- Ponavlja se ono što smo govorili na početku. Imamo crne rupe kada u pet-šest minuta napravimo pet-šest tehničkih pogrešaka iz nekih čudnih situacija. Teško je to sve objasniti. Ne preostaje nam ništa drugo nego trenirati i probati napraviti stresne situacije na treningu, povećavati intenzitet i čekati da smanjimo tehničke pogreške, danas smo ih opet imali 16 ili 17, iz nekih smo dobili direktne golove. Naravno da je tako teško igrati. Treba nastaviti raditi i vjerovati da ćemo to popraviti trenirajući. Naši problemi su tehničke pogreške - rekao je Podravkin trener Željko Babić.

Ohrabrujuće je izgledao početak utakmice, Koprivničanke su ušle motivirano i borbeno, i držale su se dobro jedno vrijeme, ali su u završnici prvog poluvremena pale i dosta učinjenog jednostavno je palo u vodu. Prvo veće odvajanje Dankinja uslijedilo je u 10. minuti (4:7), no Podravka se uspjela vratiti u egal u nekoliko navrata, a većinu napadačkih akcija uspješno su završavale Larissa Kalaus i Ana Pandža.

U 24. minuti Larissa je pogodila za 11:11, ali je potom uslijedilo Podravkinim navijačima već dobro poznato padanje u crnu rupu u završnim minutama prvog dijela. Domaće su griješile, promašivale sedmerce i prelaganim poklonima darivale svoje suparnice koje su to spremno dočekale i na odmor otišle s kapitalom od pet pogodaka prednosti.

Indisponiranu Bešen još je u prvom dijelu na Podravkinim vratima zamijenila Tucaković koja je s nekoliko dobrih obrana držala kakvu-takvu nadu. Uspjele su se domaće vratiti na 15:18 u 35. minuti, ali je Nykobing opet ubacio u višu brzinu i brzo kaznio nove manjkavosti u igri Babićeve ekipe.

Promjene do kraja nije bilo, četvrtoplasirana ekipa danskog prvenstva rutinski je priču privela kraju.

- Previše osciliramo za vrijeme utakmica, od odličnih trenutaka igre pa do nekih crnih rupa u kojima obrana ne funkcionira kako bi trebala, dok u napadu radimo te neke tehničke greške koje rezultiraju lakim pogocima suparnika. Nažalost, i promašeni sedmerci su obrazac koji se ponavlja. Ostaje žal zbog ove dvije utakmice s Nykobingom u kojima smo pokazale puno, ali nam je nedostajalo ono malo da dođemo do pozitivnog rezultata - izjavila je Podravkina kapetanica Larissa Kalaus.

Linker
19. travanj 2024 22:45