KOEN VAN WEEL Afp
RUŽNE SCENE

Obračun Crnogorca i Makedonaca na rukometnom Euru: Gađali ga i pljuvali, a onda mu je puknuo film!

EHF je ekspresno reagirao i kaznio ga, a on je objasnio što ga je nagnalo na takvu reakciju...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. siječanj 2022. 16:48

Uoči utakmice protiv Slovenije u posljednjem kolu skupine A, crnogorski rukometaš Marko Lasica ispričao se javnosti zbog neprimjerenog ponašanja nakon dvoboja protiv Sjeverne Makedonije.

Crnogorci su poslije pobjede (28:24) ušli u sukob sa suparničkim navijačima, a Lasica je u jednom trenutku i pljunuo prema tribini na kojoj su bili Makedonci. EHF je ekspresno reagirao i kaznio ga s 5000 eura, od čega je 2000 uvjetno ako ponovi sličan prekršaj u sljedeće dvije godine. Lasica se nakon svega posuo pepelom, ali i pokušao objasniti što ga je nagnalo na ružnu reakciju.

image

Jannik Kohlbacher (desno) i Marko Lasica (lijevo)

AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/Afp/Profimedia

- Želim se ispričati makedonskoj javnosti i razjasniti situaciju. Tijekom cijele utakmice makedonski navijači su me gađali kovanicama i pljuvali, a nakon utakmice jedan od navijača makedonske reprezentacije pljunuo je kada sam bio u njegovoj blizini. Izgubio sam živce i pogriješio zbog čega se ispričavam. Jako cijenim makedonsku publiku, njezinu posvećenost reprezentaciji i klubovima. Ali pojedinci koji se tako ponašaju nisu navijači - rekao je Lasica.

Linker
16. travanj 2024 17:05