ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEPOV MEMORIJAL

Podravka Vegeta će na tradicionalnom turniru u sjećanje na Bepu ugostiti Dunajsku Stredu i Krim Mercator

Predstavile su se uoči Bepova memorijala i nove igračice u redovima Podravke
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 21:46

Nakon što su odigrale tri pripremne utakmice zatvorenog tipa, rukometašice Podravke Vegete ovog tjedna izlaze pred koprivničku publiku. Na redu je 18. izdanje Memorijalnog turnira Josip Samaržija - Bepo na kojem ove godine gostuju DAC Dunajska Streda iz Slovačke te tradicionalni uzvanik Krim Mercator iz Slovenije.

- Savršeno nam se poklopilo da pred kraj ovog tjedna imamo dvije utakmice koje će nam sigurno dobro poslužiti da što spremnije dočekamo start prvenstva i Lige prvakinja. Vjerujem da će sam turnir i naše igre na turniru biti dobre i da će to biti korisno za nas. Volio bih da publici koja nam dođe u dvoranu za ovaj period prikažemo dobar rukomet. Rezultat nam nije u prvom planu, važno je da sve igračice igraju i da u kompletnom sastavu prođemo i jednu i drugu utakmicu te izvučemo korist i značaj iz ovih pripremnih utakmica za ono što nas čeka u budućnosti - rekao je Podravkin trener Ivica Obrvan.

Rezultat nije u prvom planu

Zanimljivo je da će hrvatske prvakinje sljedećeg tjedna u Ljubljani trenirati s Krimom s kojim se susreću već 7. rujna u 1. kolu Lige prvakinja u Koprivnici.

- Možda malo nezgodno ili čudno, ali to smo dogovorili već ranije pa ni mi ni Krim nismo ništa željeli mijenjati u našim planovima - pojasnio je Obrvan.

Barem, eto, suparnik neće predstavljati nepoznanicu, a Podravkin trener smatra da njegova ekipa do početka borbe za europske bodove ima još dosta prostora za poboljšanja.

- Rezultat na turniru nije u prvom planu, ali je uvijek lijepo pobijediti. Prošle godine smo osvojili naš turnir na kojem su nastupili Budućnost i Krim, bile su to vrlo uzbudljive utakmice i to nam je dalo smjernicu za nastavak sezone. Naravno da i ovaj put želimo osvojiti turnir, odigrati što bolje i podići formu u odnosu na prošle pripremne utakmice. Imamo još dosta rezerve. Naravno da će sve igračice dobiti minutažu, a neke ćemo morati i malo pričuvati, pogotovo one koje su same na svojim pozicijama, poput Šimare i Mamić. Neke stvari ćemo taktički postaviti konkretnije, polako dizati formu i dobivati na svježini prema startu Lige prvakinja i derbiju s Lokomotivom početkom rujna.

image

Klara Birtić, Kristina Prkačin, Ivica Obrvan, Matea Pletikosić i Mia Brkić

GORAN ČIčIN-MAšANSKER

Govorio je Obrvan i o ciljevima ove sezone nakon što je u prošloj vratio u Koprivnicu naslov prvakinja te stigao do četvrtfinala Europske lige.

- Moji su ciljevi u ovoj sezoni da mi ekipa igra dobro i da ja kao trener budem zadovoljan sam sa sobom i s igračicama, te da se svidimo publici, naravno i da uprava bude zadovoljna. Ne znam možemo li biti među prvih šest u našoj skupini Lige prvakinja, ni u jednoj utakmici nismo favoriti, ali ću tražiti da u svakoj idemo na pobjedu. Ne znam kako će to izgledati u sezoni, ali na treningu od igračica svakog dana tražim da budu sve bolje i da vjeruju u to da mogu igrati s bilo kojom ekipom iz naše skupine. Ja vjerujem da možemo igrati sa svima, pa i s klubovima s velikim proračunima, ali ne mogu računati da će protiv nas uknjižiti bodove dok to ne zasluže na terenu - poručio je iskusni stručnjak.

Predstavile su se uoči Bepova memorijala i nove igračice u redovima Podravke.

- Prošli smo prve utakmice i polako se usklađujemo. Ovaj će nam turnir jako dobro doći da to još nadogradimo. Jako se veselim turniru i svim nadolazećim utakmicama i vjerujem da će sve to lijepo izgledati - rekla je Mia Brkić, kružna napadačica pristigla iz Metza.

Klara Birtić je pak u Koprivnicu stigla iz Njemačke.

- Lijepo se vratiti u poznatu sredinu i nije se bilo teško uklopiti. Dugo se poznajemo i iz reprezentacije i igrale smo jedne protiv drugih tako da je bilo lakše. Treninzi idu dobro i napredujemo no imamo još stvari koje moramo popraviti i to ćemo korigirati - najavila je Klara.

Birtić s njemačkim iskustvom

Desna vanjska se u Bietigheimu (danas Ludwigsburg) nije previše naigrala.

- Istina je da u prošloj sezoni nisam imala dovoljno minutaže u igri i to mi trenutačno jako nedostaje. Sezona je bila teška, ali sam dosta toga naučila i stekla dosta iskustva, tako da se samo trebam vratiti u igračku formu i mislim da ću u tome uspjeti - zaključila je Klara Birtić.

Raspored

Četvrtak

19.00 Podravka Vegeta - Dunajska Streda

Petak

19.00 Krim Mercator - Dunajska Streda

Subota

19.00 Podravka Vegeta - Krim Mercator

Pletikosić: Pokušat ćemo biti iznenađenje Lige prvakinja

Srednja vanjska Matea Pletikosić stigla je iz rumunjske Corone Brašov te bi Podravki trebala predstavljati veliko pojačanje u organizaciji igre.

- Dojmovi su odlični, ekipa mi se sviđa. Uvijek je teško doći u novo i prilagoditi se, ali moje iskreno mišljenje je da sve ide kako treba. Svakim tjednom je sve bolje i bolje i stvarno se dobro osjećam – rekla je Matea Pletikosić, Hrvatica koja nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

Što Podravka može u Ligi prvakinja?

- Moje je mišljenje da je Liga prvakinja svake godine sve teža, da su svake godine obje skupine izuzetno teške i da svaka utakmica može donijeti iznenađenje. Mi smo mlada ekipa i mislim da imamo dosta šansi. Ako budemo na pravi način pristupale utakmicama, smatram da možemo parirati svima. U prošloj sezoni Debrecen je pokazao da može sa svima igrati i bio je veliko iznenađenje, tako da se iskreno nadam da idemo prema tome. Sigurna sam da je naša grupa malo lakša od ove druge, tu si i neki protivnici s kojima je Podravka već igrala prošle godine i ostvarila pozitivne rezultate, tako da se iskreno nadam da ćemo nastaviti tim putem - poručila je Matea.

Linker
05. rujan 2024 11:13