Tina Barišić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA LIGA

Podravka Vegeta upisala novu veliku europsku pobjedu, slavlje zasjenila teška ozljeda Tine Barišić

Bila je to još jedna savršena obrambena izvedba Koprivničanki
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. siječanj 2024. 17:56

PODRAVKA VEGETA - STORHAMAR 23 (13):19 (9)

KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo‘. Gledatelja 1600. Suci: Ruud i Paul Gearets (Nizozemska). Delegat: Vladimir Jović (Bosna i Hercegovina).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Galinec, Bešen (10); Zadravec 2, Vuković 1, K. Pandža 4, Popović, Franušić 3, Đelekovčan, L. Kalaus, Šenvald 3, Vuljak, Barišić 4, Šimara 1, A. Pandža, Mamić 5(4).

TRENER: Ivica Obrvan.

STORHAMAR: Nygaard 1 (6), Raasok (3); Amundsen 1, Hogseth 3, Rivas-Toft, Venn 1, Abdula 1, Löfqvist 1, Enger, Svele 1(1), Ellertsen 1, Jacobsen, Obaidli 6(3), Nestaker 3.

TRENER: Kenneth Gabrielsen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Storhamar 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 min, (Šenvald, Barišić, Mamić), Storhamar 2 min. (Svele).

IGRAČICA UTAKMICE: Lucija Bešen.


Podravka Vegeta ostvarila je novu veliku europsku pobjedu. U Koprivnici je u 3. kolu Europske lige pao Storhamar, drugoplasirana ekipa norveškog prvenstva. Bila je to još jedna savršena obrambena izvedba Koprivničanki koje su u potpunosti zaustavile tranziciju suparnika i na kraju zasluženo upisale vrijedne bodove s kojima mogu računati i na prolaz skupine. Šteta je samo što je pobjeda ‘plaćena‘ teškom ozljedom Tine Barišić u samoj završnici susreta.

Isti recept koji je prošao protiv Nykobinga primijenila je Podravka Vegeta i za Norvežanke. Čvrsta, jaka i agresivna obrana, brzo vraćanje u obranu i minimalan broj tehničkih pogrešaka omogućili su Obrvanovoj ekipi kontrolu igre i rezultata. Storhamarovo najjače oružje je kontranapad, a prvi put ga je demonstrirao tek u 24. minuti.

image

Tina Barišić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Gostujući trener morao je već u 7. minuti kod Podravkinog vodstva 3:0 pozvati time-out, minutu kasnije Storhamar je postigao svoj prvi pogodak. Nizozemski suci u uvodu su dosudili velik broj sedmeraca, a Podravkine je hladnokrvno realizirala Josipa Mamić.

U napadu je raspoložena bila i Tina Barišić, priključile su se i Katarina Pandža te Lea Franušić, a na vratima je poluvrijeme s 40 % obrana zaključila sjajna Lucija Bešen.

Prvim golom iz igre Mamić je u 28. pogodila za 13:8, najveću prednost Koprivničanki u prvom dijelu. Na odmor su Obrvanove igračice otišle s prednošću od 13:9 i uz čak 68 % realizacije u odnosu na Storhamarovih 43 %.

image

Ana Pandža

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Početkom nastavka Podravka je ušla u malu napadačku krizu, ali Bešen je i dalje bila odlična. Storhamar je smanjio zaostatak, no opet su domaće pronašle svoju igru. Proradile su Zadravec i Šenvald, i u 49. minuti Podravka je opet na +4 (19:15).

Uspjele su gošće potom smanjiti na 19:18, ali to je bilo sve od njih. Uslijedila su dva gola Katarine Pandže, dvije važne obrane Antonije Tucaković, da bi pobjedu osigurale Barišić i Katja Vuković golovima za konačnih 23:19.

Nažalost, minutu i pol prije kraja utakmice Tina Barišić ozlijedila je koljeno. Nije izgledalo dobro, bolovi su bili jaki, a dvoranu je napustila na nosilima hitne pomoći...

Podravka je ovom pobjedom preuzela vodstvo u skupini A s pet bodova, a za dva tjedna na redu je gostovanje kod Storhamara.

image

Lea Franušić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Linker
27. srpanj 2024 04:42