Ivica Obrvan

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TEŠKA SITUACIJA

Potres u susjedstvu: Zbog duga prema hrvatskom treneru gasi se rukomet u BiH? Otkrivena i cifra o kojoj je riječ

‘Dugovanja nisu riješena jer nemamo sredstava...‘
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 18:34

Rukometni savez Bosne i Hercegovine u ozbiljnim je dugovima prema svom bivšem treneru Ivici Obrvanu, javlja Sport Sport. Prema navodima, radi se o iznosu od 138.812 eura, a rok za podmirenje dugova bio je današnji dan, 15. kolovoza 2024. godine.

S obzirom da navedeni dugovi nisu podmireni, savezu BIH prijeti potpuno gašenje. Glavni tajnik saveza Nedim Arnautović komentirao je situaciju:

- Dugovanja nisu riješena jer nemamo sredstava, točnije platit ćemo dio duga, odnosno sredstva koja imamo na raspolaganju. Ono što imamo je obećanje Vlade FBiH i premijera Nikšića da ćemo do kraja osmog mjeseca imati operativna sredstva. S tim u vezi, napisali smo EHF-u zahtjev za produljenje roka uz jamstvo Vlade. Do danas nismo dobili odgovor, ali očekujemo da će imati razumijevanja - rekao je.

Nadalje, navodi se da u slučaju da ne dođe do nekog neočekivanog preokreta, ili oprosta od strane Europske rukometne federacije rukometna reprezentacija BiH neće igrati kvalifikacije za EURO 2026. Upitna su i održavanja nacionalnih prvenstava u svim kategorijama.

Linker
15. kolovoz 2024 18:38