ANTE CIZMIC Cropix
RUKOMETNE VIJESTI

Prekinut maksimalan niz Nantesa, a heroj je bio hrvatski golman. Aalborg uoči Zagreba pomeo protivnika

Melsungen nastavlja s odličnim igrama i nakon 7 kola vodi s maksimalnim učinkom na tablici
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. listopad 2023. 12:34

U 7. kolu njemačke Bundeslige odigran je veliki derbi u Magdeburgu gdje je domaćin svladao Kiel 34:31. Magdeburg sada iz sedam odigranih susreta ima 11 bodova, a Kiel iz šest samo 6, što je već u startu otežavajuća okolnost za prvaka Njemačke.

U dresu Magdeburga najefikasniji su bili Hornke s 8, te Magnusson, Saugstrup i Claar s po 5 pogodaka, kod Kiela je Duvnjak zabio 2, Ekberg 6, a Reinkind 7 golova.

Melsungen nastavlja s odličnim igrama i nakon 7 kola vodi s maksimalnim učinkom na tablici. U malom derbiju razbili su Hannover 34:26. Najefikasniji Katsenig s 8 golova, Martinović je dodao 5, a Mandić 4, dok je kod Hannovera Brozović zabio 1 gol.

Iznenađenje se pak dogodilo u 5. kolu prvenstva Francuske. Limoges je kao gost odigrao 34:34 na gostovanju u Nantesu. Junak susreta sa 17 obrana za goste bio je lanjski vratar Zagreba Dino Slavić koji je obranio 17 udaraca protivnika. Za Limoges 1 gol dodao je Hrstić, a čak 11 zabio je Ukrajinac Turčenko. Kod Nantesa 3 obrane Pešića i 6 golova Minnea. Nantes više nema maksimalni učinak koji sada imaju još Nimes, PSG i Montpellier.

U derbiju danskog prvenstva, 6. kolu, Aalborg je kao gost pomeo GOG čak 10 golova razlike – 33:23.

Sljedećeg protivnika Zagreba u Ligi prvaka u pobjedi su predvodili Hoxer s 9 i Mikkel Hansen s 8 pogodaka, dok su kod GOG-a koji je maksimalan u Ligi prvaka po 4 gola zabili Blonz, Pedersen i Wernsdorf.

Na tablici lige s vodi Aalborg s 12 bodova, GOG je tek sedmi sa samo 6 bodova.

Linker
06. svibanj 2024 05:19