Tin Lučin

 RK NEXE
NEXE BEZ PUNOG PLIJENA

Razočarani junak utakmice: ‘Ovo nije bilo dovoljno‘. Sad se treba ‘vaditi‘ protiv najboljih

Prvi bod u Europskoj ligi osiguran je golom Tina Lučina za remi u Španjolskoj protiv Torrelavege (32:32)
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 17. listopad 2024. 10:25

Vojvodina kod kuće i Torrelavega u gostima. Takav je raspored za otvaranje nove sezone Europske lige bio određen za Nexe. Sudari s na papiru izravnim konkurentima za prolazak skupine, s tim da se Vojvodina smatrala - nakon dva kola i dalje se smatra - ozbiljnijim protivnikom. Prevedeno, od Našičana se “potiho” tražio start s četiri boda kako bi se Kiel u trećem kolu - to je sljedeći tjedan - dočekao s gomilom samopouzdanja.

Koliko god to lijepo zvučalo, surova stvarnost govori da Nexe nakon dva kola ima bod koji je u utorak golom za izjednačenje protiv Torrelavege donio Tin Lučin. Koliko je taj bod “velik” pokazalo je i raspoloženje našičkog junaka nakon utakmice. Na Lučinovom licu se ocrtavalo samo - razočaranje.

- Angažman nije bio upitan, ali to nije bilo dovoljno za dva boda. Međutim, kako smo krenuli, na kraju možemo biti zadovoljni s bodom - govorio je hrvatski reprezentativac.

- Iako smo se uspjeli vratiti, čak došli u priliku pobijediti, prelomiti utakmicu, ali na kraju je mislim ovo bila zaslužena podjela bodova.

Dvije ozbiljne utakmice

Nešto svijetlijim tonovima je remi u Španjolskoj pokušao oslikati trener Krešo Ivanković.

- Koštalo nas je prvo poluvrijeme, prvih 20 minuta u kojima nismo mogli pronaći ritam, niti u obrani, niti u napadu. Posljednjih 10 minuta prvog poluvremena smo uspjeli zaustaviti njihov napad, ali nismo uspjevali dobro dolaziti u gol šanse. U drugom poluvremenu smo vidjeli jedan potpuno drukčiji Nexe, s puno borbe, s puno dobrih napadačkih akcija, zabili smo 21 gol, gotovo dvostruko više nego u prvom. Dobra je stvar da smo pokazali borbenost i karakter kad stvari nisu štimale te uzeli taj prvi bod.

Našičani su se “upisali na semafor”, ali preostalih potencijalnih bodova nema napretek, pogotovo jer slijedi dvomeč s Kielom, prvo u utorak u Kralju Tomislavu, onda tjedan kasnije u Njemačkoj.

- Svaku utakmicu trebamo dobro pripremiti i protiv svakoga, ako se poslože neke stvari, možemo se nadati bodovima - pomalo nesigurno će Lučin, dok trener Ivanković na istu temu kaže:

- O Kielu ne treba trošiti riječi. To je jedna od najboljih momčadi u Europi, na svijetu, kako hoćete. Bit će to jedan praznik rukometa u Našicama, dok ćemo mi sigurno tražiti svoju šansu.

image

Našičani u Španjolskoj

RK NEXE

Spomenuta je naravno i neupitna činjenica da je ovo jedna potpuno nova momčad koja se za Europsku ligu zagrijavala u domaćim okvirima protiv ipak nedoraslih protivnika pa možemo reći da iza sebe nakon mjesec dana sezone ima tek dvije ozbiljne utakmice. Prvu je Nexe doma izgubio (Vojvodina), drugu uzeo bod u gostima (Torrelavega), što se može smatrati - napretkom.

- Nova je ovo momčad i treba vremena da se stvari poslože, ali mislim da smo na dobrom putu. Bit će još poluvremena kakvo je bilo drugo u Španjolskoj, ali i ono prvo. Najvažnije je da mi dobro radimo, napredujemo, što mislim da je slučaj i zaista vjerujem kako ćemo u sljedećim utakmicama biti bolji - zaključio je Krešo Ivanković.

Mjesec dana za uigravanje

Činjenica je da još uvijek ništa nije izgubljeno, da neće biti čak i u slučaju oba poraza od Kiela, s obzirom da priču o “vađenju” na jednoj od najboljih momčadi svijeta ne treba ni povlačiti, odnosno ako se “nešto” u tim utakmicama dogodi - super. Ono na što se Nexe sada mora fokusirati doći će u drugoj polovici studenog kad se ide u Novi Sad pa na kraju prvog kruga Europske lige dolaze Španjolci. To su utakmice u kojima će Našičani tražiti sva četiri boda za prolaz skupine. Dobra vijest je da do tada ima čak i malo više od mjesec dana u kojima Ivanković može dodatno uigrati svoju momčad.

Linker
17. listopad 2024 10:26