Jakov Gojun

 JURE MISKOVIC/CROPIX
OGORČENJE U ZAGREBU

‘Razumijem Čupića, poludio je na sve što se događalo, jako mu je bilo teško, a doživio je ovacije...‘

‘Nije normalno da VAR-a nema u Ligi prvaka. Ali, baš ih briga što nas poraz može izbaciti iz Europe‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. veljača 2022. 23:12

Jako je bio razočaran Zagreb nakon poraza u Skoplju od Vardara. Čak ni utjehe igrača Vardara nisu pomogle. Dugo su ostali u svlačionici i teško se pomirili s porazom.

Sportaši nikad ne govore o suđenju, pa je tako bilo i na službenoj press konferenciji, gdje su trener Obrvan i David Mandić Vardaru čestitali na pobjedi, a najstariji igrač Vardara Borko Ristovski zaključio “bod je bio najpravedniji ishod”. Nažalost, nije se dogodilo. U takvim situacijama važno je čuti one najiskusnije, a jedan od tih je Jakov Gojun.

Imao je prijedlog.

- Ajmo početi od nas. Igrali smo loše, imali smo crne rupe. Ponovo nismo uspjeli ostvariti kontinuitet dobrih igara nakon Szegeda. To nam se događa već ne znam koji puta ove sezone. I protiv Elveruma dvaput i protiv Montpelliera i sada. Imali smo dvije lopte za plus dva na vodstvu 17:16 u 52. minuti, a mi smo primili četiri gola u nizu i mislim da nas je to odvelo u problem.

Nije gotovo?

- Ma nije, treba igrati, nema nepobjedivih. Da će biti teško to je sigurno, ali predati se nećemo. Primili smo 20 golova u Skoplju to je odlična stvar, ali problem je da smo zabili 19. Nije bilo lako za igrati, ali ni za gledati.

Čupić je izgubio živce?

- Razumljivo, poludio je na sve što se događalo, posebno na Šipiću koji je doživio svašta na crti, a da nije zaštićen ni u jednom trenutku. Čupo je reagirao, tko mu može zamjeriti. Jako mu je bilo teško na kraju utakmice, ne znam hoće li se uopće moći smiriti. S jedne strane navijači Vardara su ga dočekali ovacijama, a na terenu je doživio to što je doživio. Nije jednostavno, ni lako.

image

Ivan Čupić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Baš njih briga

Možemo li se dotaknuti suđenja?

- Ma možemo, ali to nažalost ništa neće promijeniti. Završilo je tako kako je završilo i to je tako, baš nekog briga što nas taj poraz može izbaciti iz Europe, što nam je on više od samog poraza u ovom slučaju. Koga to zanima, realno. Domaćinska suđenja nisu rijetkost, ne bi se smjele događati na ovoj razini, ali to je tako, mi to ne možemo promijeniti.

Kraj?

- Što reći, ako je 2 minute onda je penal, a oni ni igru nisu zaustavili i dopustili su da vrijeme istekne premda je igrač bio na podu. Što da kažem, da su mi prijatelji iz Vardara rekli da je bio čisti penal, što bi to promijenilo?

I dodao je na to sve?

- Ma na kraju krajeva, zašto na Ligi prvaka ne postoji VAR, pa da se sporne situacije posebno u presudnim trenucima pogledaju, pa da se na osnovu toga donese odluka. Pa ako VAR postoji na Euru, ako se stalno u njega gleda, puno puta i teatralno, nije normalno da ga nema u Ligi prvaka koja je elitno klupsko natjecanje u Europi. Zaustaviš, pogledaš, odlučiš i to je to. Ovako, nitko ništa ne može. Da se to dogodilo kod nas za sve bismo mi bili krivi, prozivalo bi nas se iz Europe i ne znam kako, ali to je tako…

Nemate puno vremena za resetiranje?

- Ma ne, u subotu je već Gorica, pa dolazi Kiel. Ostali smo bez Srne, vidjet ćemo nakon magnetne rezonance koliko ga neće biti. A ništa, nije još gotovo, mi ćemo dati sve od sebe, a što će biti – vidjet ćemo. Tko zna, ako Vardar ne dobije u Brestu bit će i te kako interesantno – zaključio je Jakov Gojun.

Linker
03. svibanj 2024 19:55