HINA/ HOO/DS
EUROPSKE IGRE

Rukometaše jedan poraz koštao boljeg plasmana: ‘Kako su dečki odreagirali, to je primjer kako treba igrati‘

‘Pjeskaši‘ su u Poljskoj zauzeli peto mjesto, jednako kao i najbolji hrvatski BMX vozač
Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2023. 19:16

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je peto mjesto na Europskim igrama koje se održavaju u Poljskoj.

Nakon što je u srijedu u napetom četvrtfinalnom ogledu izgubila od Danske sa 1-2 u setovima (22-25, 23-20 i 12-13), Hrvatska je u četvrtak ostvarila dvije pobjede protiv Njemačke i Norveške, te na koncu osvojila peto mjesto.

U prvom susretu dana hrvatska reprezentacija je pobijedila Njemačku sa 2-0 (28-23, 31-26), a potom i Norvešku sa 2-1 (29-22, 22-23, 7-4).

"Nakon neočekivanog poraza u četvrtfinalu od Danske, odradili smo sastanak i dogovorili smo se da idemo pobijediti sve utakmice do kraja i završiti natjecanje s tim jednim lošim setom koji nas je koštao polufinala. Njemačka je ozbiljna ekipa koju smo pobijedili već u grupi. Shvatili smo ih ozbiljno. U oba seta smo se držali dogovora, obrana je posebno bila na nivou u drugom setu i napad je zabijao sve," kazao je reprezentativac Nikola Finek koji je bio najefiksniji hrvatski igrač u susretu protiv Norveške.

"Onako kako su dečki odreagirali nakon jučerašnjeg četvrtfinala, to je primjer kako treba igrati. Žao mi je da nismo u borbi za medalje, prvenstveno zbog njih. Ipak na kraju smo sa svim pobjedama i samo jednim porazom pokazali kako nam je mjesto u gornjem domu europskog rukometa na pijesku. Loš dan se može dogoditi svima, no važno je izvući pouke za buduća natjecanja koja nam dolaze, a to su Svjetske igre na pijesku, Mediteranske igre na pijesku te Beach Handball Global Tour," dodao je izbornik Mladen Paradžik.

EI 2023. Ranteš osvojio peto mjesto

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš (27) osvojio je peto mjesto u disciplini BMX Freestyle na Europskim igrama kojima je domaćin Poljska.

Nakon što je u kvalifikacijama bio drugi, Ranteš u finalu održanom u gradiću Krzeszowice pored Krakova, nije uspio ponoviti rezultat iz kvalifikacija i na koncu je bio peti.

U prvom nastupu je pao, dok je u drugoj vožnji ostvario rezultat 83.06.

Bio je bolji od rezultata iz kvalifikacija (80.50), ali nažalost to nije bilo dovoljno za medalju.

Zlato je osvojio Britanac Kieran Darren Reilly (92.33), drugi je bio Francuz Anthony JeanJean (90.80), dok je treće mjesto osvojio Britanac Declan Lee Brooks (87.40). Ispred hrvatskog predstavnika bio je i Latvijac Ernest Zebolds (84.50).

Kako je za BMX vozače ovo natjecanje ujedno i Europsko prvenstvo, 27-godišnji Varaždinac nije uspio obraniti broncu osvojenu lani u Munchenu.

image

Marin Ranteš

SLOBODAN KADIC/HOO

Linker
30. travanj 2024 12:44