Magdeburg, Super Globe 

 IHF
NAKON PRODUŽETAKA

Rukometaši Magdeburga treći put u nizu osvojili Super Globe

Bilo je to prvo finale klupskog svjetskog prvenstva u kojem su obje momčadi bile iz iste zemlje
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2023. 22:33

Rukometaši Magdeburga treću godinu u nizu pobjednici su Super Globea, klupskog prvenstva svijeta koje se održalo u saudijskom Dammamu.

Na Super Globeu je sudjelovalo 12 klubova podijeljenih u četiri skupine, a na koncu je slavio aktualni europski prvak koji je u finalu nakon produžetaka porazio Fuchse Berlin sa 34-32 (29-29, 13-16).

Bilo je to prvo finale u 16. izdanja klupskog svjetskog prvenstva u kojem su obje momčadi bile iz iste zemlje.

Magdeburg je na ulasku u ovu utakmicu imao niz od 12 pobjeda, doživjevši samo jedan poraz u 17 utakmica u povijesti ovog natjecanja, no Fuchse je također bio dvostruki osvajač IHF Super Globea.

Berlinski sastav je krenuo bolje, u prvom poluvremenu je u nekoliko navrata imao +3, a s tri razlike se otišlo i na odmor (16-13).

U drugom dijelu je Fuchse imao i pet razlike (19-14), no Magdeburg je izjednačio na 22-22, a potom i poveo sa 24-23 što je bilo njihovo jedino vodstvo unutar 60 minuta. Berlin je imao 29-27, no Magdeburg je s dva gola u nizu izborio produžetke. Europski prvak je imao i zadnji napad 30 sekundi prije kraja, ali Omar Magnusson nije pogodio za pobjedu. U produžetku je Magdeburg poveo 30-29, imao je i 33-31, te na koncu slavio sa 34-32.

Magdeburg su do pobjede predvodili Albin Lagergren i Janus Smarason sa po sedam golova, dok je Sergej Hernandez Ferrer imao 15 obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Mathias Gidsel s devet, te Jerry Tollbring i Mijajlo Marsenić sa po sedam golova, dok je Dejan Milosavljević imao čak 22 obrane. Hrvatski rukometaš Marko Kopljar je zabio jedan gol.

U susretu za treće mjesto Barcelona je pobijedila Industria Kielce sa 33-30.

Španjolski sastav su do pobjede predvodili Dika Mem s osam, te Blaž Janc i Jonathan Carlsbogard sa po četiri gola. Na poljskoj strani najbolji su bili Szymon Sicko sa šest i Daniel Dujšebaev s pet golova. Hrvatski rukometaš Igor Karačić je zabio dva gola.

U dosadašnjih 16 izdanja Super Globea Barcelona je slavila pet puta, Magdeburg ima tri naslova, dok su Fuchse Berlin i Ciudad Real po dva puta bili pobjednici.

Linker
12. studeni 2023 22:44