ZELJKO PUHOVSKI Cropix
EUROPSKA LIGA

Rukometašice Lokomotive upisale treći poraz u skupini, Rumunjke slavile minimalnom razlikom

Lokomotiva je izgubila i od trećeg suparnika u skupini, rumunjske ekipe Dunarea Braila s 29-30
Piše: HinaObjavljeno: 21. siječanj 2024. 19:58

U susretu 3. kola B skupine EHF Europske lige, rukometašice Lokomotive su u dvorani Sutinska vrela izgubile od rumunjske ekipe Dunarea Braila s 29-30 upisavši i treći poraz u skupini.

Rukometašice Lomomotive upisale su i treći poraz u skupini B Europske lige. Nakon 21-28 protiv Thuringera, te 25-27 protiv Chambray Tourainea, Lokomotiva je izgubila i od trećeg suparnika u skupini, rumunjske ekipe Dunarea Braila s 29-30.

U prvom poluvremeni gledali smo izjednačenu igru u kojoj niti jedna ekipa nije imala više od pogotka prednosti uz čak 16 izjednačenja.

U drugom dijelu gošće su povele s četiri razlike (22-18), no "lokosice" su serijom 7-1 stigle do prednosti 25-23. Uslijedila je gostujuća 5-0 serija za +3 (28-25), a tri gola razlike Rumunjke su imale i tri i pol minuta prije kraja. Lokomotiva je do kraja susreta uspjela zabiti dva gola, ali ne i treći, pa su gošće na kraju slavile s 30-29.

Dunarea Braila su do pobjede predvodile srpska rukometašica Jelena Živković s osam i hrvatska rukometašica Katarina Ježić sa sedam golova. Kod Lokomotive najefikasnije su bile Kristina Prkačin sa šest, Tena Japundža s pet, te Ana Malec i Kristina Dramac s po četiri gola.

Na ljestvici skupine vodi Thuringer sa šest bodova, Dunarea Braila ima četiri, Chambray Touraine dva boda, dok je Lokomotiva na nuli.

Linker
24. travanj 2024 00:49