Arne Senstad

 BO AMSTRUP Afp
SVI SU OSTALI U ČUDU

Senzacija i bijes na EURU: ‘Posramljen sam, ne znam što bi se dogodilo da sam ih sreo u hotelu!‘

Nakon što se jedva plasirala u drugi krug, Njemačka je priredila senzaciju, dok Poljaci bjesne
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. studeni 2022. 16:53

E, stvarno nevjerojatno. “Damen handball”, rekao bi jedan naš ugledni trener. Nema nemogućeg. Dakle, Nizozemska izgleda perfektno, gazi u pripremama sve, Norvešku čak 11 razlike. Na Euru izgubi dva od Francuske, tijesno. Njemačka oscilira, izgubi od Španjolske zamalo prolaz u drugi krug Eura, ne prenese niti bod, onda u prvom kolu drugog kruga ta ista Njemačka zgazi tu istu Nizozemsku čak osam golova razlike. Stvarno nevjerojatno, ali kada se gleda utakmica, Njemačka je odigrala savršeno, Nizozemska loše, ostala bez Dulfer i skupo platila te dovela svoj prolaz u polufinale pod veliko pitanje.

Poljska je s razlogom sumnjala da su Španjolke krive za njeno ispadanje s Eura i nakon pobjede Njemačke nad Nizozemskom svi su ostali u čudu. Arne Senstad, Norvežanin na klupi Poljske nije krio razočarenje nastupom i odnosom Španjolki u porazu od Njemačke, koji je Poljsku došao glave.

image

14 December 2021, Spain, Barcelona: Handball, Women: World Cup, Spain - Germany, final round, quarter-finals: Germany‘s Johanna Stockschlder (l-r), Luisa Schulze, Lena-Sophie Degenhardt, Alicia Stolle, Mia Zschocke, Silje Brons Petersen and cheer. Photo: Marco Wolf/wolf-sportfoto/dpa (Photo by Marco Wolf/wolf-sportfoto/dpa Picture-Alliance via AFP)

MARCO WOLF Dpa Picture-alliance Via Afp

- Posramljen sam odnosom Španjolki i ne znam što bi se dogodilo da sam ih sreo u hotelu. Bolje da nisam. To je bila provokacija za rukomet zbog koje se osjećam poniženo - govorio je Norvežanin nakon ispadanja. A znate da su Norvežani posljednji koji bi potegnuli za takvim riječima.

Nisu sretni bili ni Nijemci jer su trebali otići s dva boda u nastavak, da bi otišli bez ičega. I onda protiv velikog favorita, nevjerojatan bljesak. Je li on stalan ili će biti samo stvar trenutka pokazat će utakmice koje dolaze. A one nose Francusku i Rumunjsku i savršeniji test istine Nijemce nisu mogle imati.

Njemački izbornik Markus Gaugisch nakon velike pobjede je zaključio:

- Mislim da je to nagrada za ono što smo uložili sve ovo vrijeme. Nažalost, do sada se ništa nije isplatilo, ali danas jest. Ni ne bismo trebali ludovati nakon takve utakmice. Nismo to radili kad smo gubili, nećemo ni sada.

Vratio se na Španjolsku.

- Igra sa Španjolkama nije bila onakva kakva nam odgovara i protiv Nizozemske smo mogli odigrati ono što smo pripremili. U utakmici protiv Nizozemske znamo što protivnik može i gdje je dobar, ali znamo i gdje imaju poteškoća, u novoj postavi bez Lois Abbingh znatno su podložniji padu. Radili smo to vrlo disciplinirano i to je rezultat toga. Nisam pesimist za nastavak, veselimo se takvim izazovima.

Johanna Stockschläder bila je velika junakinja pobjede Njemica...

- Sve smo igrale slobodno, nismo imali što izgubiti, samo smo htjeli ovu pobjedu i zato smo uspjeli. Sada je fokus u potpunosti na Francuskoj, stišćemo gas, gledamo video i što bude bit će.

Luisa Schulze nadovezala se na suigračicu:

- Danas smo svu frustraciju koju smo ponijeli sa sobom iz pretkola razbili i bili smo ekipa 60 minuta. Sada su tri dana pauze, što znači puno regeneracije, priprema i fokusa na Francusku i Rumunjsku. Nešto je ipak moguće.

Šveđanin Per Johansson, izbornik Nizozemske bio je razočaran.

- Počeli smo kako smo htjeli i stavili Njemačku pod pritisak na početku. Tada smo napravili ozbiljne greške i pozvali Njemačku na protunapad. Izgubili smo koncentraciju i zasluženo smo na poluvremenu ostali s četiri gola zaostatka. Opet smo krenuli dobro, ali onda nam je obrana bila veliki problem. Dali smo im previše prostora i na kraju nas je Njemačka totalno nadigrala i pobijedila. Ne možete predvidjeti utakmicu poput današnje. Ništa, moramo dalje. Imamo još Španjolsku i Crnu Goru i tek kada to prođe moći ćemo biti konkretniji.

Nizozemci su ostali kod fraze “slab dan”. Je li istina u tome saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
27. travanj 2024 01:17