Igor Vori (arhivska fotografija)

 RONALD GORSIC Cropix
DAVID I GOLIJAT

Sesvećani nisu mogli ništa protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje Europskog kupa

U prvom kolu skupine G Europske lige Sesvete su s 25:42 izgubili od njemačkog Flensburga
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. listopad 2024. 20:54

Rukometaši Sesveta dali su u utorak navečer sve od sebe, ali bolje od časnog poraza 25:42 na gostovanju kod njemačkog giganta Flensburga u utakmici prvog kola skupine G Europske lige - jednostavno nisu mogli. Igrači našeg proslavljenog reprezentativca Igora Vorija, inače lanjska treća momčad domaćeg prvenstva nije mogla bolje protiv bivšeg prvaka Europe iz 2014. i protiv momčadi koja je jedina u povijesti osvajala bar po jedno izdanje svih europskih kupova. Momčad, koja je lani u njemačkom prvenstvu trećim mjestom (prvak Magdeburg, drugoplasirani Löwen) u Europskoj ligi jedan od favorita za osvajanje trofeja, ipak je bila prejaka za motivirane Sesvećane kojima je ova utakmica na određeni način bila premijerna europska u povijesti. Klub koji je osnovan ne tako davne 2000. na domaćem je planu ostario pravo malo čudo u tako kratkom periodu i dosad nikad nije igrao protiv protivnika ovakvog "kalibra".

Lanjski nastupi u Europskom kupu, trećem po snazi europskom klupskom natjecanju ipak nisu donijeli tako moćnog protivnika kao što je Flensburg. Bila je to, naravno doslovno borba između Davida i Golijata jer je Flensburg jedan od europskih "moćnika" s tolikim budžetom da Sesvete o tome mogu samo sanjati. Momčad sastavljena uglavnom od reprezentativaca najjačih europskih rukometnih velesila, prvenstveno njemačkih i danskih, očekivano je nadvisila momčad koja se u pravilu bavi "proizvodnjom" vlastitih mladih igrača, a baš svakom od njih, koji su u utorak bili u Vorijevom zapisniku bila je ovo najveća utakmica u karijerama.

Bilo je lijepo vidjeti kad su Sesvete povele s 2:0 i 3:1 golovima Godeca i Gavrića, no domaći su jako brzo uzvratili kad je proradio čvrsti obrambeni zid Flensburga, a Burić nanizao nekoliko obrana te je Vori već nakon 10 minuta pozvao time-out jer su se njegovi igrači poneseni početi nadtrčavati s protivnicima što nikako nije bio pravi recept za igru protiv turbo brzih domaćina.

Do kraja prvog poluvremena su igrači Flensburga došli na najveću razliku od pet pogodaka, što i nije tako loše, no 21 primljeni pogodak, koliko je u svoju mrežu u prvih 30 minuta propustio Perić, ipak je malo previše. S druge strane, kad momčad kao što su Sesvete takvom protivniku zabije 17, stvar uopće nije toliko strašna. Obrane su na obje strane bile suviše "meke".

Nastavak utakmice donio je praktično istu priču, Sesvećani su se svojski trudili za svaki pogodak, domaći su ipak puno lakše postizali svoje završavajući napade u maksimalno kratkom roku te su malo-pomalo dizali prednost u skladu s reputacijom puno jače momčadi. Nisu se Sesvećani predavali, no niti njihov roster nije niti približno dugačak kao što je onaj Flensburgov koji je pojačavao ritam kako se utakmica bližila kraju. I zatim su pali u zadnjih 15-ak minuta...

- Dobro smo se držali u prvom poluvremenu i na početku drugog, a onda smo pali jer nam roster nije dugačak, a Flensburg je momčad koja ubacuje nove igrače nimalo lošije od onih koji su započeli utakmicu. Nažalost, u zadnjih 15-20 minuta ne mogu biti zadovoljan, promašili smo desetak zicera i napravili isto toliko tehničkih pogrešaka, a Flensburg je takva momčad da to bez problema kažnjava. Nema veze, sada smo probili led i idemo probati protiv Tatabanye ispraviti te neke greške koje smo napravili. Bilo je malo previše respekta kod mojih igrača što je i razumljivo - rekao je nakon poraza Igor Vori.

Naravno, nije niti smio biti prekritičan prema svojim mladićima od kojih neki nemaju niti 20 godina. Čak ni ključni igrači.

Svoje izglede za neke bodove u Europskom kupu Sesvećani će morati potražiti u domaćim utakmicama protiv mađarske Tatabanyje i češke Karvine, koji su u njihovoj skupini. U Sesvete 15. listopada najprije dolaze Mađari.

Linker
08. listopad 2024 20:54