Davor Gavrić zabio je 11 golova iz igre

 RONALD GORSIC Cropix
EUROPSKA LIGA

Sesvete u Jelkovcu ‘pristojno‘ poražene od mađarske Tatabanyje, Mađari su bili prevelik zalogaj

Treba zapisati da je Davor Gavrić zabio 11 golova iz igre u jednoj europskoj utakmici, što treba moći
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. listopad 2024. 20:26

Sesvete – Tatabanya 27:31 (14:17)

ZAGREB SD Jelkovec. Gledatelja 1.000. Suci: Panayides i Andreou (Cipar)

SESVETE: Perić (2), Kahlina (5); Hršak 2, Jelovčić, Dumenčić 2 (2), Tomić 3, Turčić, Raužan 4, Šuker, Ivanišević, Gavrić 11, Godec 1, Finek 2, Udovičić, Antunović, Topić 2. Trener Igor Vori

TATABANYA: Radwanski, Bartucs (18+1), Szekely; Maraš 9, Ntanzi 2, Toniazzo 2, Demartin, Dissinger 2, Plaza 3, Topić, Rodriguez 4, Enomoto 3 (1), Przytula 1, Havran, Golubović 1, Krakovszki 4. Trener Christian Ugalde

SEDMERCI: Sesvete 3 (2), Tatabanya 1 (1)

ISKLJUČENJA: Sesvete 8 minuta (Godec 3, Raužan 7, Topić 19, Jelovčić 56), Tatabanya 12 minuta (Topić 18, 45, Ntanzi 27, Maraš 28, 49, Krakovszki 53)

IGRAČ UTAKMICE: Mateo Maraš


Prvi domaći susret Sesveta u Europa ligi završio je porazom. Bolja je bila mađarska Tatabanya. Bio je to preveliki zalogaj za našu momčad. Mađari su znatno kvalitetniji i iskusniji i to se vidjelo.

Težak zadatak u prvom domaćem obračunu ove sezone imali su Sesvećani protiv mađarske Tatabanye. Posebno teško je bilo iz ritma u koji su ušli, jer su prije sedam dana teško nastradali u Flensburgu, a u međuvremenu morali igrati i domaći susret s Metkovićem.

Tatabanya se dobro postavila. Točnije, obrana Mađara za Sesvete nije bila neki poseban problem, posebno za Davora Gavrića koji je sa 8 golova u prvom dijelu briljirao. I sve bi bilo dobro da na vratima Mađara nije bio vrlo raspoloženi mađarski reprezentativac Laszlo Bartucs koji je sa 11 obrana povukao svoju momčad do velike prednosti. Nije moglo Sesvete odgovoriti na tu činjenicu, jer je s druge strane Filip Perić u prvom dijelu imao samo dvije obrane. A to je bila dosta velika razlika. Osim toga obrana Sesveta bila je prilično porozna, najviše problema zadavao im je prebrzi Ntanzi, na čije su lopte ostali samo uletavali ispred Perića, najbolje od svih Maraš i Rodriguez. Za više, Sesvećanima je trebala ili bolje obrana ili bolji vratar (kao Bartucs) u nastavku, jer +3 nije djelovalo nedodirljivo, tim prije što Tatabanya nema ‘gas‘ kao recimo Veszprem ili Szeged. I ne kažnjava baš sve. Naravno, bolja realizacija se podrazumijeva.

I baš savršeno počeo je drugi dio. Super realizacija, super Kahlina koji je zamijenio Perića. Rezultat na 17:17, ali onda opet pad i Tatabanya se za manje od dvije minute vraća na +3. I ide istim tempom na +8 u seriji 8:0. Vori na pola toga prekida time-outom, ali teško je tu bilo što učiniti. Tu se vidjela razlika, iskustvo i ono što mađarski klub stavlja uz Flensburg kada je riječ o plasmanu u drugi krug.

Tatabanya se bližila +10, a Sesvećani su sve činili da se to ne dogodi. Na ruku Mađarima išao je i ponovo odlični Bartucs na golu. Raužan je prekinuo crnu seriju nakon 12 minuta praznog hoda. Usporili su i ublažili se Mađari nakon +8, pa su Sesvete došle do daha. Makar je griješio, treba zapisati da je Davor Gavrić zabio 11 golova iz igre u jednoj europskoj utakmici, što treba moći. Iskustvo više, sada je na redu gostovanje u Karvinu, a tu bi trebalo nešto moći.

Dalmatinka na Island

Nakon što su izbacile u 2. kolu rukometašice Borca iz Banja Luke, rukometašice Dalmatinke iz Ploča dobile su za protivnika u 3. kolu Europskog kupa - islandski Haukar. Haukar je u prethodnom kolu bio uvjerljivo bolji od belgijskog Eupena. (drp)

Linker
15. listopad 2024 20:26