Petar Krupić (desno)

 FOTO: MIJAT GAVRAN/GLAS ISTRE
UGOVOR ŽIVOTA

Slavni njemački klub kupio mladog HR reprezentativca: ‘Oduševljen sam svime što sam imao priliku doživjeti!‘

Sjajno priznanje i za njega i za Umag, ali još jedna priča o mladim igračima u Hrvatskoj
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. lipanj 2022. 14:30

Mladi hrvatski reprezentativac Petar Krupić (17), desni vanjski Umaga, proteklih je dana bio na probi u novom njemačkog prvoligašu Gummersbachu. Na probi je zadovoljio i slavni njemački klub mu je ponudio ugovor. Sjajno priznanje i za njega i za Umag, ali još jedna priča o mladim igračima kod nas. Trebaju li otići prerano, nije li to opasno i za njih i za naš rukomet. To je glavno pitanje i kod mladog Umažanina koji kaže:

- Oduševljen sam svime što sam imao priliku doživjeti i sretan sam da sam dobio mogućnost potpisa ugovora. No, mlad sam, ima još vremena. U Umagu sam doma, tu završavam školu, tu sam uz brata počeo, s trenerom Sinčićem napredovao i trenutno nam je glavna preokupacija ostanak u Premijer ligi i kvalifikacije s KTC-om u kojima nosimo +6 u Križevce, ali želimo pobijediti i tamo. O tome će jako puno ovisiti kada je riječ o mojoj budućnosti. Iskreno, godi mi priznanje, ali mlad sam i mislim da sve treba ići svojim tijekom - zrelo zbori mladi hrvatski reprezentativac koji u domaćoj ligi jako mlad već ima dobar status i učinak.

Jako je važno mladim igračima naći prostor za napredak i ne izgubiti ih prerano. Krupićev primjer - svaka čast Gummersbachu - to dobro pokazuje.

Linker
03. ožujak 2023 21:51