Denis Tot, rukometaš Bitola iz Skopja

 HC BITOL Hc Bitol
MISTERIOZNI SLUČAJ

Smrt Denisa Tota: Za policiju nema nasilja, obitelj ima drugu verziju o događajima u noćnom klubu...

U Đakovu su svi šokirani zbog tužne vijesti koja je došla iz Sjeverne Makedonije
Piše: Nikola Patković, Dušan Miljuš/Jutarnji listObjavljeno: 08. travanj 2022. 17:25

Što se dogodilo Đakovčaninu Denisu Totu, 27-godišnjem rukometašu skopskog Butela, u elitnoj skopskoj diskoteci i noćnom klubu Privilege u tamošnjem trgovačkom centru u četvrtak u noći, još nije razjašnjeno. Nakon višesatnog napora liječnika Intenzivne njege skopskog Kliničkog centra, na čelu s ravnateljicom Majom Mojsovom, Tot je preminuo u petak iza podneva, piše Jutarnji list.

Iako su mediji u petak objavili da je Tot pretučen, makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova u petak se oglasilo priopćenjem iz kojeg proizlazi da Denisu Totu nisu nanesene ozljede, ali da se istražuje slučaj.

Roditelji i Totova djevojka već su u četvrtak navečer otputovali u Sjevernu Makedoniju, a u petak su bili u bolnici u kojoj je bio hospitaliziran. Prema informacijama koje su nam dali prijatelji obitelji, njegovo je stanje bilo kritično i liječnici mu unatoč naporu nisu uspjeli spasiti život pa je službeno ustanovljena smrt zbog zastoja rada srca. Iz Klinike u Skoplju javili su da je rukometaš doveden bez srčane akcije, odnosno da je navodno riječ o srčanom udaru, prenosi makedonski Kurir.

"Ovo je strašna tragedija i u svoje osobno te u ime osoblja veleposlanstva, izražavam sućut obitelji. U četvrtak navečer stupili smo s njima u kontakt, kao i s liječnicima odjela Intenzivne skrbi skopskog medicinskog centra. Ujutro sam razgovarala i s makedonskim ministrom unutarnjih poslova, gospodinom Oliverom Spasovskim. Veleposlanstvo će obitelji pružiti potrebnu pomoć i nakon što se obavi obdukcija, u subotu ćemo pripremiti dokumentaciju potrebnu za prijevoz tijela u Hrvatsku, a način na koji će se to obaviti je na obitelji. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u okviru svojih nadležnosti pružit će obitelji potrebnu asistenciju i pomoć", rekla nam je Nives Tiganj, hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji.

Nitko ne zna što se dogodilo u klubu

Dirljivim porukama od Denisa su se danas opraštali njegovi prijatelji, brojni ljubitelji rukometa u Makedoniji, Hrvatskoj... a njegovu fotografiju uz poruku sućuti obitelji i Butelu objavio je na društvenim mrežama i njegov bivši klub GRK Ohrid. Što se doista dogodilo u klubu, tek treba rasvijetliti. Kako nam je rekao kolega Tomislav Kezarovski, makedonski novinar koji je kontaktirao osobe iz rukometnog miljea, mišljenja su podvojena i zapravo nitko ne zna što se dogodilo u noćnom klubu u koji zalazi skopska mladež.

"Neki koje sam kontaktirao spominju da je bila tučnjava u klubu, ali službeno nitko ne zna ništa", rekao nam je kolega Kezarovski.

"Od obitelji je došla informacija da je riječ bila o verbalnom sukobu koji je prerastao u naguravanje, pri čemu je netko očito malo jače odgurnuo Denisa, koji je potom pao i udario glavom o tvrdu podlogu, što je izazvalo tako tešku ozljedu", rekao nam je jedan Đakovčanin.

U tom gradu u srcu Slavonije svi su šokirani zbog vijesti koja je došla iz S. Makedonije. Za Denisa imaju samo riječi hvale.

"On je bio pravi sportaš, od glave do pete. Konačno, i dolazi iz sportske obitelji. U rukometu je od malih nogu, a prije sedam, osam godina odlučio je svoj sportski put graditi izvan Đakova, pa i Hrvatske, ali uvijek se vraćao na odmor. U pauzama je išao i na treninge RK Đakovo kako bi održavao formu. Sa svima je bio i ostao u odličnim odnosima, nikad ni blizu incidentnim situacijama. Pravi, pošteni dečko i sportaš", rekao nam je Denisov prijatelj iz rukometnog svijeta...

Linker
19. travanj 2024 00:31