Njemačka je sa 36:28 pobijedila Nizozemsku

 ROBERT ATANASOVSKI Afp
SLAVE I RUMUNJKE

Šok na Europskom prvenstvu - favoritkinje deklasirane na otvaranju drugog kruga, polufinale kompromitirano

Njemačka je na otvaranju drugog kruga slavila protiv Nizozemske s 36:28 (17:13).
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 11. studeni 2022. 21:54

Nizozemska je ušla u drugi krug s dva boda, Njemačka praznih ruku. Nizozemske su bile favoritkinje, ali su otišle s terena potučene do nogu. Njemačka je na otvaranju drugog kruga slavila s 36:28 (17:13) i potpuno kompromitirala šanse Nizozemski da se domognu željenog polufinala.

Broj primljenih golova najbolje pokazuje kako je izgledala nizozemska obrana, a usput, Nizozemke nikad na Eurima nisu imale toliko golova u svojoj mreži.

"Ovo je ludo. Bile smo ljute nakon prvog kruga, ali došle smo ovdje i željele smo krenuti od nule. Borile smo se zajedno, igrale brzo i napravile što je trebalo", rekla je njemačka pivotkinja Luisa Schulze.

Alina Grijseels je vodila Njemice s 8 golova i ponovo se vratila na vrh liste najboljih strijelaca (29 golova u 4 utakmice), a sedam golova je dodalo lijevo krilo Johanna Stockschläder.

"Počeli smo onako kako smo željeli, pritisnuli Njemačku na početku, ali nakon toga smo napravili neke teške pogreške i omogućili Njemicama brze golove. Izgubili smo fokus. Obrana je bila ogroman problem, dali smo im previše prostora i na kraju je Njemačka izgledala potpuno nadmoćno", rekao je nizozemski izbornik Per Johansson.

Bianca Bazaliu zabila je u posljednjoj sekundi pobjednički gol za Rumunjsku u susretu protiv Španjolske i to kakav gol. Bazaliu je opalila s više od 10 metara i uspjela.

- Bio je to sretan završetak, a sreća je bila na našoj strani. Sad je sve otvoreno - rekla je rumunjska golmanica Diana Ciuca.

Kod Rumunjki Pintea je bila najefikasnija s učinkom 7/8, Neagu je zabila 5 golova, ali je za to potrošila 11 lopti, Grozav je dala 4 gola bez promašaja, Bazaliu 3, ali posljednji vrijedi kao deset. Kod Španjolki Gutierrez i Gonzalez po 4 gola.

Ovo je Rumunjkama bila sedma pobjeda u osam međusobnih susreta sa Španjolkama na Eurima, a u ovoj skupini sad četiri reprezentacije imaju po 2 boda (Njemačka, Španjolska, Nizozemska i Rumunjska), a na vrhu su s po 4 i utakmicom manje Francuska i Crna Gora (igraju u nedjelju međusobno).

Linker
19. travanj 2024 15:03