Igor Karačić (arhiva)

 LAURENT LAIRYS Dppi Via Afp
SUPER GLOBE

Spektakl u Saudijskoj Arabiji: Igor Karačić i društvo u zadnjim minutama spriječili veliko iznenađenje

U polufinale Klupskog svjetskog prvenstva idu samo pobjednici skupina, završnica će biti za vikend
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. studeni 2023. 11:32

U Dammamu u Saudijskoj Arabiji igra se Klupsko svjetsko prvenstvo rukometaša na kojem sudjeluje 12 momčadi podijeljenih u četiri skupine.

Na startu se zamalo dogodilo iznenađenje u skupini D. Poljski Kielce, koji je došao kompletan, sretno se izvukao protiv bahreinske Al Naime. Veliki favorit pobijedio je 27:26 u utakmici u kojoj je u 56. minuti bio u minusu (25:26), ali nije primio gol do kraja i s dva gola Sićka je došao do pobjede. U momčad se vratio Wolff sa 7 obrana, Karaljok s 5 golova bio je najefikasniji, naš Karačić zabio je 1. Kod Bahreinaca Mohamed Ahmed 8 pogodaka. U toj skupni prvog dana slobodan je bio San Francisco CallHeat koji se drugog dana sastaje sa Al Najmom.

U skupini A egipatski Al Ahly se najavio kao jedan od favorita koji bi se mogao umiješati u europski krug. Svladali su Egipćani saudijski Al Noor 38:20. Omar Hasan postigao je 6 golova za pobjednike, Tavares 7, naš Ante Gadža 1 gol za poražene. U toj skupini slobodna je bila Barcelona koja se drugi dan sastaje sa Al Noorom.

U skupini B Kuvajt je bio bolji od argentinskog sastava San Fernando 41:29. Ali Saleh zabio je 7 golova za pobjedu, kod Argentinaca 8 golova Fernandeza. U toj skupini drugog dana igraju San Fernando i Fuchse Berlin.

U skupini C Magdeburg je bio bolji od saudijskog Al Khaleeja 29:20. Muche 10 komada za pobjednike, Petar Nenadić zabio je 7 golova za poražene. U toj skupini igra australski Queensland koji se drugog dana sastaje sa Al Khaleejom.

Treba dodati da u polufinale idu samo pobjednici skupina i da će završnica biti za vikend.

Linker
03. svibanj 2024 22:02