Denis Tot

 Screenshot: Butel
USPORILE SU GA I OZLJEDE

Trnovit put tragično preminulog HR rukometaša: Jedan od rijetkih velikih talenata, a da nije igrao za Zagreb...

Budući da je iz Đakova, najbolji mogući uzor imao je u svojem sugrađaninu Domagoju Duvnjaku
Piše: Ante Šakić/JLObjavljeno: 08. travanj 2022. 14:31

Tužna, šokantna vijest stigla je nešto nakon podneva iz Skoplja. Hrvatski rukometaš Denis Tot preminuo je u 28. godini od posljedica srčanog zastoja, objavio je njegov klub Butel.

Jutarnji list je nakon vijesti iz Skopja stupio u kontakt s hrvatskim igračima koji poznaju Tota i igrali su protiv njega u Makedoniji, ali zbog osjetljivosti situacije zamolili su nas da ne navodimo njihovo ime i prezime. Za njega imaju samo pozitivne riječi.

- U Makedoniji se dobro snašao. Tražili su desnog vanjskog, a on je ispunjavao sve kriterije i činilo se da su i on i klub vrlo zadovoljni suradnjom - rekao je jedan od igrača.

Rukometni je put ljevorukog Tota do Butela prvo vodio preko domaćih klubova Bjelovara i Poreča, a nakon toga je igrao u redovima bivšeg španjolskog prvaka Ademar Leona te austrijskog Brucka. Pred vrata reprezentacije još nije stigao, iako nam igrači iz njegove generacije tvrde da je bio jedan od većih talenata. Iako ga je na početku karijere usporila teška ozljeda ligamenata koljena, u Hrvatskoj je, kažu, slovio kao jedan od kvalitetnijih igrača na poziciji desnog beka, a da nije bio član PPD Zagreba ili Nexea iz čijeg se bazena redovito popunjava domaći dio reprezentativnog kadra.

Budući da je iz Đakova, najbolji mogući uzor imao je u svojem sugrađaninu Domagoju Duvnjaku, koji je od njega stariji šest godina. Makedonski mediji javljaju kako postoji mogućnosti da se utakmica prvaka Vardara 1961 i Butel Skopja odgodi za neki drugi termin.

Linker
25. travanj 2024 15:46