RONALD GORSIC Cropix
EUROPSKI KUP

Turčić i Gavrić predvodili Sesvete do visokih plus sedam nad Bešiktašem, Slišković srušio Trogir

U prvim utakmicama 3. kola hrvatski su klubovi bili domaćini, a uzvrati su na rasporedu za tjedan dana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. studeni 2023. 21:05

Sesvete – Bešiktaš 34:27 (13:12)

ZAGREB SD Jelkovec. Gledatelja 1.000. Suci: Fremstad i Jorstad (Norveška)

SESVETE: Perić 2 (7), Prpić (0+2); Hršak 2, Jelovčić 3, Dumenčić, Tomić 1, Turčić 6 (6), Raužan 4, Šuker, Gavrić 6, Gidec 1, Štrković, Finek 4, Premec, Ćuk 2, Topić 3. Trener Igor Vori

BEŠIKTAŠ: Yatkin (4), Emre (10); Hacioglu 3, Piechowski 1, Arsenić 2 (2), Arifoglu 1, Ilanc, Kaabache 3, Nalbantoglu, Yildiz, Castro 5, Yagmutoglu 1, Cvetko 6, Gedikli, Bilim 1, Radojković 4. Trener Oliver Camino

SEDMERCI: Sesvete 6 (6), Bešiktaš 4 (2)

ISKLJUČENJA: Sesvete 12 minuta (Gavrić, Hršak, Ćuk, Godec, Šuker, Štrković) Bešiktaš 8 minuta (Piechowski 2+2+2, Pena)

IGRAČ UTAKMICE: Zlatko Raužan


Trogir – Olympiacos 26:27 (13:14)

TROGIR SD Vinka Kandije. Gledatelja 900. Suci Riello i Panetta (Italija)

TROGIR: Lučin, Baković (7), Vranješ (4); Peran, Luketin 2, Jelić, Lucian Drnasin, Radnić 7, Piteša 3, Luigi Drnasin, Tokić 2, Vulić 3 (2), Smoljo 2, Ivanišević, Bradarić Šuljo 7. Trener Boris Popović

OLYMPIACOS: Kotanidis (7+1), Papantonoupoulos (0+1); Tziras 4, Karampourniotis 1, Papavasilis, Vida 4, Tzimpoulas, Kandylas, Slišković 8, Dompris, Passias, Montoro 1, Slavuljica, Kavčić 6, Michailidis 1, Savvas 2. Trener Nikolaos Grammatikos

SEDMERCI: Trogir 4 (2), Olympiacos 2 (2)

ISKLJUČENJA: Trogir 6 minuta (Bradarić Šuljo, Smoljo, Luigi Drnasin), Olympiacos 6 minuta (Slišković, Papavasilis, Passias)

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Slišković


Dva naša predstavnika Sesvete i Trogir odigrali su prve utakmice 3. kola Europskog kupa. Možemo reći da su bili uspješni, makar je Trogir poražen od grčkog Olympiacosa doma, no to je bio više peh, makar su Grci u tak dvoboj došli kao veliki favoriti.

Sesvećani su napravili ogroman kapital od sedam golova razlike pred uzvrat u Istambulu kojem se malo tko nadao. No, pred prepunom dvoranom u Jelkovcu jednostavno su poletjeli.

Na poluvremenu se nije činili da će biti tako. Bila je ti poprilično izjednačena utakmica sa samo golom plusa Sesvećana na kraju prvih 30 minuta koji je zabio Finek. No, u nastavku se sve preokrenulo.

Do 41. minute kada je bilo 20:20 činilo se da susret ide prema egalu, no onda je obrana Sesveta pojačala ritam, došla do nekih lakih golova. Makar su kod 23:21 lomili protivnika, uspjeli su ga slomiti na koncu, Prpić je obranio penal Arseniću, dva gola zabio je vratar Perić, jer su Turci morali riskirati i utakmica je završila sa sedam golova razlike na kontu Sesveta što je bila njihova najveća prednost u cijeloj utakmici.

Naravno da još bez obzira na visoku prednosti, ništa nije gotovo, da će uzvrat u Istanbulu biti veliki pritisak za Sesvećane kakav možda još nisu doživjeli. Ali sedam razlike je lijepa prednost za pokušaj da se domognu osmine finala.

Grčki Olympiacos u Trogir je došao favorit, ali su se domaćini super postavili i napravili mu velike probleme. Koliko će to moći u Grčkoj, vidjet će se, ali uvijek je šteta kada izgubiš golom razlike.

Grke su do pobjede predvodili naši igrači Slišković i Vida, te pivot Kavčić koji je do lani igrao u Nexeu. Počelo je s nimalo obećavajućih 0:4 za Grke, ali Boris Popović je resetirao momčad i ona je do poluvremena ulovila -1 i šansu za egal.

Uspjeli su do njega doći na početku drugog dijela, u 45. minuti čak i vodili, imali dva gola plusa u 55. minuti, ali onda malo peha, fulani penal Vulića, crveni karton Luigija Drnasina, tehnička greška Piteše. Olympiacos stiže, egal je do 6 sekundi prije kraja kada Slišković rješava utakmicu.

Obećavajuće je djelovao Trogir i treba vjerovati da to može ponoviti u Grčkoj.

Linker
28. travanj 2024 01:10