Ana Turk iz dana dok je igrala u Podravci

 DAMIR KRAJAC Cropix
EUROPSKI KUP

‘U Europi iskustvo više dolazi do izražaja, više volim neizvjesne utakmice u kojima treba dati sve od sebe‘

Podravku je ljetos zamijenila Bjelovarom koji danas igra prvu utakmicu šesnaestine finala Europskog kupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. studeni 2023. 09:40

Iskusna Ana Turk na kraju prošle sezone oprostila se od Podravke Vegete osvajanjem Kupa Hrvatske. U koprivničkom klubu odlučili su se za pomlađivanje ekipe te su na njenu poziciju uz Nikolinu Zadravec doveli Josipu Mamić, dok je Ana nastavila karijeru u obližnjem Bjelovaru.

- Stvarno je dobro, svi su me jako lijepo prihvatili. To je ipak jedna drugačija razina nego u Podravki. Sve je ležernije, ništa se ne mora, ne postoji nikakav pritisak. Pod ove malo starije dane je možda i ljepše igrati dok nemaš taj psihički pritisak. Stvarno sam zadovoljna, nadam se da ćemo ponoviti uspjehe od prošle sezone, a i otići malo dalje u Europi. Što dalje, koliko god financije to budu omogućavale, jer su financije problem svima u hrvatskoj ligi, osim Podravki - priča Ana Turk.

Možemo očekivati prolaz

Bjelovarčanke su već dulje vrijeme u gornjem domu našeg ženskog rukometa.

- Posljednjih sezona ekipa ostvaruje zapažene rezultate u prvenstvu i kupu, može se reći da je to ekipa iz vrha hrvatskog rukometa, s tim da su Podravka i Lokomotiva ipak nedodirljive za ostatak lige. Od svih ostalih Bjelovar ipak djeluje najozbiljnije, ima svoju konstantu.

Što je najveća snaga ekipe?

- Mislim da je to spoj iskustva i mladosti. Iskusne cure mogu dobro to svoje iskustvo prenijeti na mlađe cure, možemo im pokazati kako što treba, a kako što ne treba. Vjerujem da one uz nas mogu napredovati i potom jednog dana preuzeti tu našu ulogu. Priključila nam se sad i Ivona Mrđen iz Podravke, za nas će ona biti pojačanje. Imamo još dobrih pojedinki, ali ne bih željela nikoga posebno izdvajati. Kad smo svi zajedno, možemo odigrati dobro i pobijediti većinu utakmica u kojima smo ‘al pari’ sa suparnicima. Kad se igra protiv nekog slabijeg protivnika, onda igramo za gušt, iako ja više volim ove neizvjesnije utakmice u kojima treba dati malo više od sebe. Mislim da tu iskustvo dolazi do izražaja, nadam se da će se to vidjeti i u Europi.

Bjelovar će u 3. kolu Europskog kupa danas od 18 sati igrati sa Slovan Duslo Salom u Slovačkoj.

- Analizirali smo ih, iako nismo imali previše vremena jer smo prošlog vikenda igrale s Lokomotivom. Gledamo ih, igraju neku čudnu 3-3 ili 3-2-1 obranu, ne znam kako bih to nazvala, ali puno izlaze van. Riječ je o ekipi iz Slovačke gdje se ipak ne igra vrhunski rukomet, i smatram da mi sa svojom kvalitetom, s igranjem dva na dva to možemo riješiti u svoju korist.

Uzvratni susret na rasporedu je 18. studenog od 19 sati u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru.

- Ako mi budemo prave, nadam se pozitivnom rezultatu već i u prvoj utakmici u Slovačkoj. Doduše, ne znam kakva će biti atmosfera, kakvo će nam biti suđenje i slično, ali u dvije utakmice sigurno možemo očekivati prolaz. Možda je to čak preoptimistično, ali nadam se pobjedi već u prvoj utakmici. No, u svakom slučaju nam odgovara što uzvrat igramo kod kuće, pred punom dvoranom. Ako nešto krene po zlu u prvom susretu, sve se to može popraviti doma - zaključila je Ana Turk.

Linker
10. svibanj 2024 01:22